Круті функції, які є лише у флагманів Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До 2023 року різниця між недорогими смартфонами за 10-20 тисяч гривень та флагманами, які коштують у 3-4 рази дорожче, майже непомітна. OIS є в дешевому Samsung Galaxy A23, 108-мегапіксельну камеру може запропонувати навіть realme 9, зарядка 120 Вт доступна власникам Redmi Note 11 Pro+ 5G, а суттєвою перевагою дорогих моделей є, мабуть, лише потужність. Щоб зробити різницю більш відчутною, змусивши людей купувати флагмани, виробники навмисно позбавляють доступні пристрої цікавих функцій. Особливо цим славляться китайці. І сьогодні ми поговоримо про функції Xiaomi, які є лише у дорогих смартфонів цієї компанії.

Зауважу, деякі корисні налаштування зустрічаються і на пристроях інших виробників. Але через відсутність можливості охопити відразу весь ринок я вирішив зосередитися на смартфонах Xiaomi, благо у мене є на руках як дешеві, так і флагманські моделі цього виробника.

Супершпалери на MIUI

Однією з головних фішок оболонки MIUI 12 , презентованої в 2020 році стали супершпалери. Це інтерактивний елемент інтерфейсу, що робить безшовним перехід між Always On Display, екраном блокування та робочим столом за рахунок дуже якісних анімацій. Щоправда, супершпалери MIUI доступні лише флагманам Xiaomi.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Станом на 2023 рік є 5 варіантів супершпалер Xiaomi

Очевидно, що відмова від супершпалер на більш доступних смартфонах Xiaomi – чистої води маркетинг, оскільки потужності чіпсетів на зразок Snapdragon 720G цілком достатньо для обробки плавних анімацій. Але, якщо ви не знайшли цю функцію в налаштуваннях своєї моделі, не поспішайте купувати флагман. Прочитайте нашу інструкцію, як встановити супершпалери на будь-який смартфон.

Повноцінний Always on Display на Xiaomi

Функція Always on Display є на всіх смартфонах Xiaomi, Redmi та POCO, оснащених AMOLED-екраном. Ось тільки на недорогих моделях робота активного екрану обмежена 10 секундами, після чого картинка на заблокованому екрані автоматично гасне. І лише власники флагманів можуть встановити значення “Завжди” в налаштуваннях Always on Display.

Урізання функціональності AOD – дуже дурне рішення Xiaomi

За аналогією з супершпалери відмова від повноцінного AOD — міра суто економічної властивості, покликана стати ще однією причиною на користь того, щоб купити флагман Xiaomi. Але ви можете обійти обмеження, в чому вам допоможе мій текст про те, як увімкнути активний екран Xiaomi.

Функції камери Xiaomi

На презентації Xiaomi Mi 11 у 2020 році китайці робили великий упор на камеру свого смартфона, загострюючи увагу на купі додаткових ефектів від клонування та довгої витримки до магічного зуму та розділення екрану. Пізніше аналогічні функції з’явилися в недорогих моделях на кшталт Redmi Note 10 Pro, проте багато можливостей камери залишаються доступними лише флагманам Xiaomi.

Флагмани Xiaomi готові похвалитися крутими камерами не тільки з точки зору якості, але й у плані функціональності

Дорогі смартфони Xiaomi оснащені спрямованим мікрофоном, який дає можливість користуватися аудіозумом, коли з наближенням об’єкта збільшується звук, що видається ним. На флагманах є автофокус і захоплення руху, в Xiaomi 12 вперше з’явилася опція Ultra Burst (серійна зйомка 30 знімків в секунду), а Xiaomi 12T Pro отримав підтримку ProCut – інструменту, що автоматично створює з однієї фотографії відразу кілька композицій.

Крім того, дорогі моделі готові похвалитися ультра-стабілізацією та режимом нічної зйомки для відео, що використовується у всіх флагманах, починаючи з Xiaomi Mi 11. Побічно з роботою камери пов’язана опція «Помічник фронтальної камери». Вона є панель з додатковими функціями, яка з’являється при здійсненні відеодзвінків через месенджери.

У своєму нинішньому вигляді помічник фронтальної камери не надто корисний

На даний момент серед інструментів помічника є лише освітлення картинки, а також різні покращайзери, що згладжують обличчя. Причому друга функція працює лише у WeChat, тоді як освітлення доступне у всіх програмах, що підтримують відеодзвінки.

Налаштування зображення Xiaomi

Якщо на флагманському смартфоні Xiaomi відкрити розділ налаштувань «Екран» і перейти у вкладку «Система візуалізації з ШІ», можна знайти кілька корисних функцій, що покращують картинку:

  • Супер роздільна здатність – апскейл відео, чия роздільна здатність не перевищує 720p.
  • Поліпшення зображень з ШІ – виправлення динамічного діапазону картинок з галереї.
  • HDR-покращення з ШІ – додавання ефектів HDR для відео, знятих у SDR.
  • MEMC – Збільшення частоти кадрів у відео, що робить картинку більш плавною.
На флагманах Xiaomi вихідна якість фото та відео не відіграє такої важливої ​​ролі, як на інших пристроях

Доступність цих функцій лише з флагманах можна пояснити як маркетингом, а й можливостями заліза. Зверніть увагу, що окремі фішки працюють лише у стокових додатках із попередньою активацією бічної панелі.

Як виміряти пульс телефоном

Виміряти пульс телефоном може кожен із вас, встановивши спеціальний додаток. Але Xiaomi вбудувала цю функцію у свою оболонку. Ось тільки працює вона виключно на моделях з підекранним сканером відбитків, яким зазвичай оснащуються флагмани (Xiaomi 12 Lite не береться до уваги).

Вимірювання пульсу — далеко не найінноваційніша фішка, але доступна вона лише флагманам

Схожа опція зустрічається на смартфонах холдингу BBK, а ще пульсометр активується через приховані налаштування Xiaomi. До речі, це стосується деяких інших фішок, про які я вже встиг розповісти.

Підтримка eSIM на Xiaomi

Смартфони з eSIM – велика рідкість. Донедавна жодна модель Xiaomi не могла подібним похвалитися. Зараз eSIM є лише на Xiaomi 12T Pro – першому смартфоні китайського виробника з підтримкою цієї технології.

Технологія eSIM продовжує залишатися великою рідкістю

Зрозуміло, у майбутньому модельний ряд Xiaomi з eSIM поповниться, але технологія довго залишатиметься долею флагманів. Тому eSIM (так само, як і бездротова зарядка) – одна з небагатьох причин, що змушують людей переплачувати за флагмани Xiaomi, відмовляючись від недорогих телефонів на кшталт POCO M5 .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.