Чому не варто залишати мобільний телефон біля ліжка

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільні телефони стали невід’ємною частиною життя більшості людей. А хто думав про шкоду мобільних телефонів для здоров’я? Це може здаватися міфом чи дитячою страшилкою, але все не так однозначно, тому варто розібрати, чому мобільний біля ліжка залишати не можна.

Чому не варто спати біля мобільного телефону

Частина людей може сказати, що сучасні пристрої відповідають усім вимогам безпеки. Звичайно, суттєвих змін в організмі відразу не буде, проте вони накопичуються поступово. Є просте правило: відстань під час сну до мобільного пристрою має становити мінімум 1 метр.

Спати з ним обіймати або класти під ліжко точно не варто. Це стосується і бездротових навушників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Будь-який телефон випромінює електромагнітне випромінювання, оскільки він постійно намагається зв’язатися з вежами зв’язку. Категорично не варто тримати поруч із собою телефон людям, у яких встановлені кардіостимулятори, адже пристрій може створювати перешкоди для нормальної роботи.

Рекомендації спеціалістів

Можна згадати кілька основних порад щодо безпечного використання мобільних:

  1. Важливо виробити звичку не брати мобільний телефон перед сном. Від звички важко відмовитися, але мобільний має більше шкоди, ніж користі. Новини чи соціальні мережі можна переглянути вранці. А вночі швидше втомлюються очі та провокується додаткова роздратованість.
  2. Шкідливість для нервової системи. Перегляд новин та соціальних мереж не принесе нічого доброго в життя кожної людини.
  3. Рекомендується заряджати телефон у дальньому кутку кімнати.

Поради щодо використання мобільного телефону банальні, але до них варто ставитися серйозно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.