Чи чекати нових iPad у 2023-му. Ось все, що відомо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого 2022-го року ми бачили чимало витоків та інсайдів щодо майбутніх моделей iPad. Однак останнім часом почали з’являтися повідомлення про те, що IT-компанії переглядають бізнес-плани на 2023 рік. Чи чекати нам цього року нових «яблучних» планшетів? Давайте розумітися.

iPad 11

Нещодавно Apple представила знаковий iPad 10. Вперше із зародження бюджетної лінійки у планшета змінився дизайн і з’явився порт USB-С – тепер всі iPad виконані в єдиному дизайн-коді. Свіжий iPad 10 отримав позаминулого року SoC Apple A14 Bionic, при цьому iPad 9 теж зберігся у продажу. Саме тому вихід iPad 11 в 2023 малоймовірний: дві бюджетні моделі у Apple вже є, а чіпа A14 з головою вистачить для базових завдань в найближчі рік-два. Є ймовірність, що цього року компанія відмовиться від iPad 9 і зменшить ціну на «десятку».

iPad mini 7

Довгоочікуваний «мінік» у шостому поколінні вийшов у вересні 2021 року і став, мабуть, найсерйознішим апдейтом історії лінійки. Встановлений у ньому чіп Apple A15 свіжий і швидкий, а тому навряд чи потребує оновлення – на аналогічному SoC працюють, наприклад, iPhone 13 та iPhone 14 Plus. Крім того, планшет сумісний з Apple Pencil 2 та Center Stage.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо пригадати, що iPad mini 5 було випущено у березні 2019-го, а iPad mini 6 — у вересні 2021-го (тобто між ними 2,5 роки), то логічно очікувати на вихід iPad mini 7 навесні 2024 року. Проте Мінґ-Чі Куо вважає, що оновлення «мініка» в поточному році можливе.

iPad Air 6

Поточна версія iPad Air була представлена ​​в березні 2021 року і отримала чіп Apple Silicon M1, якого вистачить практично будь-якому користувачеві. Все інше в цьому планшеті теж не вимагає особливих доробок: дисплей 10,9 дюйма, новий дизайн-код, Stage Manager в iPadOS 16 та підтримка Apple Pencil 2. Інсайдери кажуть, що iPad Air оновиться у 2024 році, отримавши чіп Silicon M2 та USB -C з підтримкою Thunderbolt.

iPad 14”

Чутки про гігантський iPad з’явилися нещодавно, але вже встигли заволодіти серцями фанатів «яблучних» планшетів. Якщо вірити інсайдам, реліз пристрою з дисплеєм 14 дюймів планувався на весну 2023 року, але раптово було скасовано Apple і інформації про терміни його випуску більше немає. Існує ймовірність, що компанія зовсім відмовилася від планів розробки iPad 14”.

iPad Pro 7

На даний момент Apple продає iPad Pro 6 покоління у двох діагоналях – 11 та 12,9 дюйма. Це «нафаршировані» пристрої, до яких майже не причепишся: все найновіше і найкрутіше в них вже є. Вони працюють на свіжому Silicon M2 та підтримують Apple Pencil 2, Thunderbolt та фірмову клавіатуру з трекпадом.

Головний інсайд, який стосується iPad Pro 2023, це OLED-дисплей; Як відомо, в актуальному iPad Pro 12,9 встановлено mini-LED, тоді як 11-дюймова модель працює на IPS-матриці. Крім того, майбутні “прошки” можуть отримати новий чіп Silicon M3, який ще не представлений. Інсайдери кажуть, що iPad Pro з OLED вийдуть у 2024 році, оскільки минулого разу між релізами минуло 18 місяців. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.