Чого досягли смартфони у 2022 році та що буде нового у 2023

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Часи, коли за рік смартфон безнадійно застарів, безповоротно минули. Все більше людей вважає, що ганятися за кожною новинкою, що вийшла, не доцільно. За аналітичними даними з продажу смартфонів, у 2022 році 30% опитаних зізналися, що планують користуватися своїм новим телефоном не менше 3 років. Роком раніше ця цифра була меншою – лише 23%.

Тим часом, виробники смартфонів продовжують ламати голову над тим, що ще запхати в свій апарат, щоб він перетягнув увагу на себе з конкурентів. Останні 6 років основна боротьба технологій полягала в тому, щоб процесори були потужнішими, камери ширококутнішими і мали більшу роздільну здатність, а сам смартфон був тоншим і легшим. Хоча кожен із провідних виробників розвивався по-своєму і тому трійка основних брендів до 2022 року і протягом його обзавелася своїми цікавими фішками.

Мій смартфон краще, тому що…

Samsung

У нових моделях телефону підтримує оновлення операційної системи до свіжішої версії до 4-х поколінь. Тобто фактично протягом цього часу модель не втрачатиме актуальності. Конкуренти оновлюються максимум до трьох поколінь.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2022-му зробив більш зручною роботу електронного гаманця. Тепер у додатку можна не лише розплачуватися, а й зберігати електронну версію документів. В Україні поки ця функція не доступна, але, можливо, якось і нам знадобиться. Проте за зберігання електронних документів у нас відповідає портал Держпослуги. Наприклад, тепер можна додати у додаток свої права водія і сміливо залишати фізичний документ вдома.

iPhone

Ті самі зміни з цифровим гаманцем: тепер носимо в айфоні не тільки гроші, а й документи.

Поліпшена конфіденційність. Світу потрібні гарантії безпеки та пристрої працюють над цим.

Починаючи з 14 моделі, iPhone з’являється функція через супутник відстежувати автомобільні катастрофи, розпізнавати, що ви їх учасник і викликати екстрену допомогу навіть у тих місцях, де не ловить сигнал зв’язку.

Портативний тепловізор. На айфон можна почепити пристрій Seek Thermal, який бачить теплові випромінювання предметів. Корисно у будівництві, при вирішенні деяких побутових завдань.

Pixel від Google

В останніх моделях безкоштовний вбудований VPN.

Опрацьовано безпеку даних.

Теж, як і iPhone, вміє відстежувати автокатастрофи. У принципі основна робота розробників пов’язана з прокачуванням безпеки власника в усіх напрямках.

Які перспективи у смартфонів у 2023 році?

Нового технологічного прориву не передбачається, змінюватимуться лише оновлення, версії операційних систем, усуватимуться існуючі «косяки». Втім, дещо все ж таки зміниться на побутовому рівні.

  1. Ми вже звикли, що смартфони здатні замінювати нам гаманець. 2023 року це може поширитися на всі важливі документи. Тобто вийти з дому лише зі смартфоном у руках буде достатньо, щоби вирішити всі свої завдання.
  2. Смартфон стане центром управління розумного будинку чи іншої екосистеми. Це можливо зараз. Наприклад, пристроями, підключеними до Яндекс Станції, ми керуємо з телефону. Але це лише зачатки того, що буде. До смарту можна буде приєднувати практично всі пристрої будинку або офісу і змушувати їх працювати віддалено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.