Смартфон впав у сніг: у чому небезпека і як рятувати девайс

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Здавалося б, падіння смартфона в сніг не таке критично, як падіння у воду. Дістав, протер рукою і користуйся далі. Однак не все так просто, і подібна безтурботність може зіграти злий жарт. Експерти попереджають, що вода – одна з найнебезпечніших рідин для смартфонів, навіть перебуваючи в зміненому агрегатному стані, вона здатна серйозно нашкодити внутрішнім компонентам девайсу. Ми розповімо, як врятувати улюблений гаджет та гаманець від дорогого ремонту.

У першу чергу після падіння телефону в сніг необхідно вимкнути девайс, витягнути з нього SIM-карту, картку пам’яті та при можливості зняти акумулятор. Потім важливо видалити сніг із усіх можливих роз’ємів за допомогою зубних паличок або зубочисток. У жодному разі не можна використовувати з цією метою металевий предмет.

Добре, якщо під рукою виявиться пилосос. Згодні, звучить дивно, але з його допомогою вдасться видалити вологу із важкодоступних місць. А ось про фен краще забути. Спрямований потік повітря може проштовхнути рідину далі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У народі відома версія, що у разі влучення води необхідно негайно покласти смартфон у чашку з рисом. Він увібрає в себе всю вологу, і можна буде далі користуватися гаджетом. Однак у фахівців інша думка щодо цього. За їхніми словами, найкращим рішенням стануть кульки силікагелю, ті паперові пакетики, що зазвичай кладуть у коробки із взуттям.

Для максимального ефекту варто покласти смартфон та пару упаковок кульок у пакет. Рис варто застосовувати лише у тому випадку, якщо силікагелю під рукою не знайшлося. Сушити гаджет не менше доби. Але навіть якщо він «ожив» і ніяк не видає поломки, варто все ж таки віднести девайс до майстерні, де фахівці проведуть діагностику.

Якщо твій пристрій із розряду дорогих, звичайна волога йому не зашкодить. Проте варто пам’ятати, що вулиці наших міст активно посипають різними реагентами, а така субстанція здатна спричинити корозію не лише корпусу, а й внутрішніх елементів.

Якщо ви впустили телефон взимку в кашу з реагентами, яка під ногами, найкраще його струсити та витерти насухо чистою паперовою серветкою. Якщо в роз’єм потрапила ця каша, потрібно протерти і роз’єми.

Якщо телефон продовжив працювати як ні в чому не бувало, не поспішай радіти своїй удачі. Як правило, наслідки почнуть проявляти себе через два-три місяці.

Що не потрібно робити

У жодному разі не потрібно бігти в тепло і намагатися зігріти девайс, інакше сніг, який все ж таки потрапив усередину, перейде в рідкий агрегатний стан. Так волозі буде легше потрапити у важкодоступні місця.

Також не варто класти смартфон на батарею або будь-яке інше тепле місце. Найкращим рішенням буде тримати смартфон за кімнатної температури, в цьому випадку конденсат буде мінімальним.

Не слід ставити смартфон на зарядку. Це може призвести до утворення конденсату через нагрівання. Також під час заряджання значно прискорюється швидкість розвитку корозії.

Що ламається найчастіше

Як зазначають експерти, найчутливішим елементом смартфона є екран. Згідно з дослідженнями, 80% користувачів девайсів хоча б раз у житті його розбивали. При цьому часто власники смартфонів впевнені, що дана поломка не носить статус критичної, і можна спокійно користуватися девайсом.

Важливо пам’ятати, що змінити скло набагато дешевше, ніж змінювати матрицю, яка точно вийде з ладу в разі повторного падіння і потрапляння вологи. Однак близько 14% користувачів продовжують користуватися девайсом близько року. Також, за словами дослідників, найбільш схильні до поломки елементами смартфона є роз’єм для зарядки та акумулятор.

Експерти нагадують, що навіть найдешевший захисний бампер здатний захистити гаджет від падіння. А в дорожчих чохлах ти взагалі можеш не переживати за безпеку свого девайсу. Якщо реанімація все ж таки не допомогла, доведеться йти в сервіс. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.