Телефон швидко нагрівається – чому і що робити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо смартфон почав нагріватися, необхідно якнайшвидше знайти причину – часте підвищення температури згубно позначається на внутрішніх компонентах пристрою.

Важливо! Максимально допустимим значенням температури смартфона вважається 45 градусів за Цельсієм. У вкрай поодиноких випадках вона може досягати 50 градусів. Перевірити температуру мобільного пристрою можна за допомогою AIDA64 або CPU-Z.

Використання телефону під час заряджання

Коли телефон заряджається, особливо під час швидкого заряджання, його температура може підвищуватись – таке нагрівання не шкодить пристрою. Але якщо при цьому смартфон буде завантажений запуском мобільної гри, високою яскравістю екрана або роботою іншої ресурсомісткої програми, його температура може піднятися вище.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При використанні якісного зарядного пристрою та надійного смартфона такий нагрівання навряд чи спричинить неполадки. Але якщо телефон гріється так, що його важко тримати в руках, краще не користуватися ним під час зарядки.

Проблема в акумуляторі

Причиною швидкого нагрівання смартфона може бути батарея. Найчастіше зустрічаються дві причини:

  • Термін служби акумулятора добігає кінця, через що той сильніше гріється і навіть може здутися.
  • Акумулятор спочатку бракований, тому сильно нагрівається навіть на новому пристрої.

Іноді зустрічаються моделі, чиї виробники використовують нові технології швидкого заряджання або акумулятора. В результаті пристрою можуть, наприклад, заряджатися швидше, але сильно грітися в процесі. Про це варто дізнатися перед покупкою смартфона, оскільки постійне сильне нагрівання може призвести до передчасного виходу телефону з ладу.

Неякісний або невідповідний зарядний пристрій

Хоча заряджати смартфон можна і неоригінальним ЗУ, його характеристики мають відповідати характеристикам оригіналу. В іншому випадку смартфон може швидко нагріватися під час заряджання. Те саме стосується й надто дешевих та неякісних зарядних пристроїв — від них найкраще відмовитися та переплатити за надійніше ЗП.

Робота важких програм або ігор

Смартфон може нагріватися, якщо його процесор завантажений роботою важкої програми або, наприклад, тривимірної мобільної гри. Визначити це нескладно, оскільки пристрій повинен підвищувати температуру лише запуску певної програми.

Фонові процеси

Телефон може нагріватися, якщо у фоновому режимі працює багато програм. Найчастіше телефон вивантажує з пам’яті програми, якщо йому не вистачає ресурсів для їхньої роботи. Але іноді доводиться вручну забороняти деяким програмам працювати у фоні, що можна зробити у налаштуваннях додатків.

Щільний чохол

Швидке нагрівання може бути пов’язане із надмірно щільним чохлом, який утримує тепло всередині і не дозволяє телефону охолоджуватися. Переконатися в цьому легко – достатньо зняти захисний аксесуар та перевірити роботу смартфона без нього.

Операційний збій

Якщо причиною швидкого нагріву смартфона став тимчасовий операційний збій, то проблема зникне після перезавантаження. В крайньому випадку власнику знадобиться очистити телефон від сміття, а ще краще – скинути його до заводських налаштувань.

Внутрішнє пошкодження

Через удари та падіння у смартфоні могли пошкодитися будь-які компоненти, внаслідок чого сталося порушення нормального теплообміну. Виявити справжню причину та виправити проблеми зможуть лише в сервісному центрі, тому смартфон рекомендується віднести на діагностику.

Що робити, якщо телефон швидко нагрівається?

Крім рекомендацій вище, є ще кілька методів, які допоможуть вирішити проблему з нагріванням телефону. Власнику варто спробувати:

  • Видалити нещодавно встановлені програми, якщо нагрівання телефону з’явилося раптово. Серед програм можуть бути недопрацьовані чи погано оптимізовані проекти, які призводять до перегріву.
  • Перезавантажити телефон, щоб припинити роботу фонових програм і виключити тимчасовий збій.
  • Перевірити смартфон за допомогою антивірусної програми, оскільки нагрівання може з’явитися через роботу шкідливого програмного забезпечення або вірусу.
  • Видалити оптимізатори та програми з очищення, економії заряду батареї та подібні до них. Найчастіше вони лише сильніше навантажують пристрій, оскільки постійно працюють у фоновому режимі та займають місце.
  • Перевірити витрату заряду батареї. У налаштуваннях телефону в розділі “Батарея” або “Акумулятор” можна знайти статистику про те, які програми найбільше витрачають заряд. Програма, яка найсильніше розряджає телефон, цілком може бути причиною швидкого нагріву.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.