Що робити, якщо на телефоні немає мережі і неможливо нікуди зателефонувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Трапляються такі ситуації, коли телефон (або смартфон) взагалі не ловить мережу. На екрані немає паличок, які показують рівень сигналу, немає назви оператора. Може бути напис «ні мережі» чи «no service».

Є кілька способів вирішити це питання. Поговоримо про них детальніше.

Якщо інший апарат з мережею не має проблем, а така несправність тільки з вашим пристроєм, то виконайте такі дії:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Переконайтеся, що пристрій не перебуває в режимі польоту (авіарежим). Така опція є як у кнопкових телефонів, так і смартфонів. Як правило, в цьому режимі на екрані світиться піктограма літака. Зв’язок у цьому режимі відсутній повністю, як мобільний, так і Wi-Fi;
  • Спробуйте кілька разів перевести телефон у режим польоту (авіарежим). Можливо, це допоможе перепідключитись. Іноді проблему може вирішити перезавантаження гаджета: досить просто вимкнути та включити апарат;
  • Перевірте налаштування мережі. За промовчанням визначення оператора має бути автоматичним. Можна спробувати вибрати його вручну, і можливо проблема буде вирішена;
  • Ймовірно, є проблеми із сім-картою. Потрібно перевірити, чи працює ваш апарат з іншою сімкою цього ж оператора. Якщо так, то вашу сімкарту потрібно перевипустити в офісі оператора. Таке буває – сім-карта через 5-10 років може вийти з ладу, і телефон часто втрачатиме мережу.

Якщо немає можливості вставити іншу сімку або замінити її, можна спробувати почистити контакти картки слабким спиртовим розчином.

Ну і останній пункт — апаратні проблеми зі смартфоном. Колись років 6 тому у мене був смартфон, який періодично втрачав мережу без жодних причин. У результаті його замінили за гарантією – модуль стільникового зв’язку виявився бракованим.

Телефон або смартфон можуть не з’єднуватися з мережею, якщо базова антена знаходиться дуже далеко або від пристрою до вежі мобільного зв’язку занадто багато перешкод.

Наприклад, у глибоких цокольних поверхах навіть у великому місті зв’язок може бути відсутнім. Ви, напевно, пам’ятаєте ще ті часи, коли в метро телефон не ловив взагалі — згодом до підземки були додані антени стільникового зв’язку, і проблему було вирішено.

Золоте правило для тих, хто в передмісті – чим вище ви знаходитесь, тим краще якість стільникового зв’язку. Буває, що “на землі” мобільник не ловить взагалі, а варто забратися на дерево або на дах будинку, то сигнал з’являється. Не забувайте про техніку безпеки, коли забираєтесь на висоту.

У випадку, якщо ви часто проводите час за містом, і проблеми зі зв’язком все ж таки бувають, вам може допомогти:

  • Підсилювач (репітер) сигналу мережі. Невеликий пристрій здатний встановити зв’язок навіть із дуже віддаленими антенами;
  • Телефон із гніздом для зовнішньої антени або із зовнішньою антеною.

А якщо телефон погано ловить у квартирі, то можна зробити заявку оператору і, можливо, ваша проблема буде вирішена.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.