Як підключити AirPods до Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Існує думка, що AirPods – стандарт бездротових навушників в останні роки. Частково це пов’язано і зі зручним форм-фактором, і швидкою синхронізацією з iPhone або іншою технікою Apple усередині екосистеми. Як працюють AirPods з іншими пристроями? Можна підключити їх до Android і навіть Windows, але потрібно бути готовим до певних нюансів. Зокрема, навушники не так просто підключаються, а їх щоразу доводиться роз’єднувати з ПК, щоб вони працювали коректно. Сьогодні розповім вам про те, як правильно підключити AirPods до Windows , як їх налаштувати і що робити, якщо AirPods не працюють з ноутбуком .

Чи можна підключити AirPods до ноутбука

AirPods добре працюють з Windows : доступне керування дотиком, використання одного навушника, можна користуватися мікрофоном для дзвінків або запису голосу, а також увімкнути шумозаглушення на AirPods Pro натисканням на ніжку. Важливо пам’ятати, що функції можуть працювати не у всіх програмах. Наприклад, на YouTube, Кінопошуку або плеєрі AIMP керувати відтворенням можна, а в деяких стандартних програмах — не завжди. У Windows Media Player або його аналогі «Кіно та ТБ» відео ставляться на паузу або перемикаються через один раз.

А ось активація Siri, перегляд заряду батареї кейсу та навушників не доступні. На жаль, про це вам може повідомити лише характерний звуковий сигнал. Або ж ви можете перевірити заряд AirPods на iPhone . Тож без обмежень не обійтися. З іншого боку, особисто мені здається, що підключені до ноутбука AirPods звучать набагато краще , особливо якщо це 2 або 3 покоління навушників. Очевидно, на це впливають параметри звуку програм на Windows.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як підключити AirPods до ноутбука

Підключити AirPods до Windows 10 досить просто, але є кілька аспектів. Погляньмо, як це робиться.

  • Зайдіть до Установки Windows, виберіть «Пристрої» та натисніть «Bluetooth та інші пристрої».
  • Увімкніть Bluetooth та натисніть «Додати Bluetooth та інші пристрої».
  • Натисніть «Bluetooth», відкрийте кейс AirPods та утримуйте кнопку на корпусі для поєднання до готовності. Якщо цього не зробити, комп’ютер виявить навушники, але не зможе підключитися до них.

З’явиться повідомлення про підключення AirPods до комп’ютера внизу екрана. Здавалося б, чи можна одягати AirPods і слухати музику? Не поспішайте. У налаштуваннях Bluetooth спочатку потрібно натиснути на свої навушники у списку та вибрати «Підключити». У вас з’явиться “Підключений голос, музика” – ось тепер можна користуватися AirPods на Windows .

Але якщо ми звикли, що AirPods автоматично відключаються на iOS або Mac, коли їх забираєш у кейс, то на Windows все складніше. Потрібно знову зайти в налаштування Bluetooth і натиснути «Вимкнути», інакше навушники залишаться пов’язані з ноутбуком, а звук просто йтиме нікуди або музика не відтворюватиметься взагалі. Якщо цього пункту немає, просто відключіть Bluetooth на Windows.

Те ж саме при повторному підключенні AirPods до ПК: відкрити кейс і увімкнути Bluetooth на ноутбуці недостатньо для підключення. Потрібно знову заходити в налаштування та натискати «Підключити». Напис “Сполучене” лише означає, що AirPods є у списку пристроїв .

Чому AirPods не підключаються до комп’ютера

Зробили все за інструкцією, а звук з комп’ютера не йде на AirPods ? Це також вирішується дуже просто.

  • Вимкніть Bluetooth на iPhone або iPad, якими ви користуєтеся в парі з цими AirPods. Саме відключіть модуль: якщо просто роз’єднати смартфон із навушниками в налаштуваннях, то вони все одно підключатимуться назад, коли ви знову дістанете їх з кейсу.
  • Якщо навушники вже підключені до ноутбука на Windows 10, але звуку все одно немає, натисніть піктограму звуку на панелі завдань і торкніться назви пристрою виводу: у вас відкриється список доступних гаджетів. Натисніть на AirPods і звук почне відтворюватися в них.
  • У списку пристроїв перевірте, чи не підключений ноутбук до інших навушників або колонці. Наприклад, у мене комп’ютер при включенні Bluetooth самостійно знаходить Яндекс.Станцію та транслює звук на неї.

Зверніть увагу на версію Bluetooth у ноутбуці та AirPods. Якщо у вас є AirPods Pro 2 з останнім модулем 5.3, а в ноутбуці, наприклад, модуль 5.0, працюватимуть вони будуть, оскільки нові версії сумісні зі старими, але з обмеженнями. Тож скористатися всіма фішками, включаючи роботу без перешкод або низьку затримку, на жаль, не вдасться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.