Топ-5 смартфонів, які мають найбільше продажів, за весь час

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви коли-небудь замислювалися, які смартфони є найпопулярнішими у світі? У цьому списку є відповіді.

У наші дні ми розпещені вибором моделей смартфонів – від висококласних до економічних, кожна з яких має постійно зростаючий список функцій. Більше людей купують телефони, ніж будь-коли, але знайти виграшну формулу на сьогоднішньому переповненому ринку складніше, ніж здається.

Ми вже знаємо, які телефони є найпопулярнішими за всіх часів. У цьому списку було багато сюрпризів, у тому числі досить багато функціональних телефонів. Але як щодо смартфонів, які моделі продавалися у найбільшій кількості за останнє десятиліття? Ось п’ять найпопулярніших смартфонів усіх часів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

5. 70 million – Galaxy S3 / iPhone 5

І Samsung Galaxy S3, і iPhone п’ятого покоління від Apple за час існування продали близько 70 мільйонів екземплярів. На жаль, цифри продажів округляються до найближчого мільйона, тому можливо, що одна з цих двох моделей випередила іншу на кілька тисяч або близько того продажу.

Цікаво відзначити, що обидва ці телефони були створені на базі популярних попередників – проривного Galaxy S2 від Samsung та iPhone 4s з підтримкою Siri від Apple. Обидва телефони було випущено в 2012 році, в період бурхливого зростання ринку смартфонів.

Флагман Samsung 2012 зміцнив позиції компанії як лідера на ринку смартфонів і показав, що компанія почала відокремлюватися від інших ранніх гравців в екосистемі Android. Для Apple iPhone 5 став черговою зміною у явно популярній формулі, а більший 4-дюймовий дисплей став головним фактором продажу в порівнянні з попередником.

4. 78 million – iPhone 7 та iPhone 7 Plus

Поки ніхто нічого не сказав, цифри доступні лише для серії iPhone загалом, так само як Samsung не публікує окремо моделі Galaxy S, Edge та Plus. Тому хоча наявність двох телефонів тут може здатися незбалансованою, вони, по суті, є частиною одного релізу, і ми вважаємо, що справедливо вважати їх разом.

Отже, серія iPhone 7 займає четверте місце в нашому списку завдяки низці новинок для телефонів Apple, навіть якщо вони не були першими в галузі. Водонепроникність за стандартом IP, збільшений обсяг пам’яті та ємний акумулятор – все це вагомі причини для того, щоб нарешті перейти зі застарілого iPhone.

3. 80 million – Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 2013 залишається метою для компанії, незважаючи на набагато складніші і висококласні телефони, які бренд випустив з тих пір. Знову ж таки, Samsung вдалося скористатися успіхом Galaxy S3 і прискорити своє просування до вершини ринку, завдяки як солідним продуктам, таким як S3, так і масштабному маркетинговому просуванню.

Galaxy S4 виділявся частково завдяки своєму все більш висококласному обладнанню та потужному набору функцій, а також вражаючим програмним можливостям. Як би не лаяли Touchwiz свого часу, такі функції, як відстеження руху очей та сенсорне керування Air View, привернули увагу та інтерес. Більше того, вони довели, що Samsung здатний зробити з Android більше, ніж його конкуренти, і ця диференціація допомогла створити унікальну індивідуальність бренду Samsung Galaxy. У результаті він став конкурувати з iPhone від Apple.

2. 150 million – Nokia 5230

Мабуть, найнесподіванішим у цьому списку, що зайняв щонайменше друге місце, є бюджетний смартфон від Nokia – 5230. Він, звичайно, ніколи не замислювався як смартфон у сучасному розумінні, він навіть не підтримував WiFi з’єднання, проте продавався набагато краще, ніж майже все смартфони з тих пір.

Nokia 5230 був випущений в 2009 році і був оснащений ОС Symbian, а не Windows Mobile або популярною ОС Android, на якій працювали відоміші лінійки смартфонів компанії. Про апаратну частину телефону сказати особливо нічого. 3,2-дюймовий дисплей, 2-мегапіксельна задня камера та крихітні 70 МБ корисної внутрішньої пам’яті – все це не давало приводу для гордості. Однак відсутність функцій допомогла знизити ціну, зробивши цей телефон дуже привабливим на бюджетних ринках.

1. 220 million – iPhone 6 та iPhone 6 Plus

Якщо Galaxy S4 – це висока планка для Samsung, то серія iPhone 6 – це еквівалент для Apple. Продажі iPhone 6 і 6 Plus майже втричі перевищили продаж наступного за величиною релізу iPhone, і, можливо, вони ніколи не будуть перевищені як найуспішніші окремі випуски смартфонів. Прийом iPhone 8 та X, безумовно, не ставить цей рекорд під загрозу.

Успіх iPhone 6 Plus, ймовірно, можна значною мірою віднести на рахунок цього запуску, оскільки це був перший раз, коли Apple випустила смартфон із великим дисплеєм та форм-фактором “фаблет”. Панель телефону, звичайно, не була великою за стандартами Android – всього 5,5 дюймів, але цей телефон дав шанувальникам Apple та досвідченим користувачам серйозну нагоду для оновлення своїх телефонів.

Чому нема останніх телефонів?

Серія iPhone 7 – найсвіжіша в нашому списку смартфонів, але вона навіть не найпопулярніша. Однозначною тенденцією тут є те, що саме старі телефони були найбільш продаваними. Але як так виходить, якщо сучасні смартфони набагато кращі, а ринок набагато більший?

Це, мабуть, зводиться до двох причин. По-перше, конкуренція, що зросла в останні роки, на ринку, яка розподіляє продажі між ширшим колом виробників і лінійок продукції. Наприклад, підйом Huawei, Oppo та інших, які скорочують розрив між Samsung та Apple. По-друге, найпопулярніші релізи з’явилися під час золотого зльоту ринку смартфонів. У період з 2012 по 2015 рік спостерігалося значне зростання обсягу ринку, до сьогоднішнього плато та набагато більш обмеженого зростання.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.