Що робити, якщо ваш смартфон вимикається або швидко втрачає заряд на морозі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Негативні температури зараз спостерігаються у багатьох містах нашої країни. Мороз діє не лише на живий організм, а й на смартфон. Справа в тому, що більшість мобільних девайсів взагалі не призначені для експлуатації при негативних температурах – про це чорним по білому написано в інструкції.

Найбільше страждають смартфони, корпус яких складається зі скла та алюмінію, а ці матеріали мають гарну теплопровідність. Вони швидко нагріваються і так само швидко остигають. Місткість акумулятора швидко падає при негативній температурі.

Наприклад, на iPhone минулих поколінь були ситуації, що вийдеш на вулицю з повністю зарядженим акумулятором, а через 5 хвилин використання смартфон просто гас. Вимикався так, що навіть якщо його відігріти, то він не вмикався. Тільки підключення до дроту зарядки оживляло гаджет.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони із пластиковим корпусом на морозі працюють довше, але також можуть видати сюрприз у будь-який момент.

Що робити?

1. Носіть смартфон максимально близько до вашого тіла . Ідеальне місце — внутрішня кишеня куртки чи пальта. Сховати девайс у кишені джинс або в сумці – не варіант: на сильному морозі батарея буде розряджатися, навіть якщо пристрій повністю вимкнено;

2. Використовуйте теплий чохол на період негативних температур . З ним батарея буде остигати повільніше, що позначиться на роботі пристрою. Якщо ви постійно перебуваєте в умовах сильного морозу, існують чохли з підігрівом від батареї смартфона або Power Bank.

3. Носіть із собою портативний акумулятор . У випадку, якщо ваш смартфон різко вимкнувся, то Power Bank здатний пожвавити ваш гаджет. Тільки от тримати на зарядці смартфон у мороз не варто. Використовуйте портативну батарею для екстрених випадків включення смартфона в морози.

4. Використовуйте гарнітуру, якщо використовуєте смартфон у мороз для розмови . Сам пристрій тримайте у внутрішній кишені верхнього одягу. Варто розуміти, що в даному випадку раціональніше використовувати дротяні навушники, ніж Bluetooth, адже бездротове з’єднання також витрачає енергію.

5. У шторці настройок смартфона вимикайте те, що зараз не використовуєте . Wi-Fi, Bluetooth, NFC, автоповорот… Активні налаштування споживають енергію батареї, що призводить до її швидкого розряду. Чим менше завдань виконує пристрій, тим довше опрацює акумулятор.

Якщо ваша діяльність передбачає роботу на сильному морозі, то найкраще вибрати спеціальний захищений смартфон, який витримує роботу при негативних температурах і в інших екстремальних умовах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.