Як правильно заряджати iPhone: три простих правила

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інтернет повний посібників про те, як правильно заряджати iPhone. Методів так багато, тому що власники дорогих смартфонів намагаються щосили продовжити термін служби акумулятора. Розбираємось разом з AppleInsider, як правильно заряджати iPhone насправді.

Чи безпечні зарядки

Насправді смартфон від Apple можна заряджати будь-яким із доступних способів. Будь-яка зарядка, яка передає енергію акумулятору, безпечна.

Більше того, спосіб заряджання не впливає на швидкість зношування акумулятора. Батарея стандартного айфону мешкає 500 циклів. Іншими словами, щоб акумулятор почав барахлити, достатньо зарядити телефон 500 разів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зарядка вночі

Вважається, що нічна зарядка шкодить айфону, тому що струм впливає на акумулятор протягом усієї ночі, що зношує його швидше. Однак «яблука» оснащені механізмом оптимізованої зарядки, яка не допускає цього. Функція зупиняє зарядку на 80%, а потім відновлює її до вимкнення з мережі.

Розряджати до нуля

Існує думка, що айфон потрібно заряджати не більше ніж до 80% та розряджати не менше ніж до 20%. Експерти стверджують, що літій-іонні акумулятори псуються, якщо сильно розрядити або зарядити телефон.

Безпровідна зарядка

Багато власників айфонів уникають бездротової зарядки, тому що вона нагріває гаджет і швидше зношує його акумулятор. Насправді, такі зарядки не шкодять акумулятору, оскільки розраховані на 15 Вт. Крім того, пристрій розрахований на нагрівання, яке відбувається і з провідною зарядкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.