Топ-5 мінусів покупки старого смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Купівля уживаних смартфонів є звичайною справою, оскільки деякі ціни на нову техніку здаються надто високими. А з рук можна купити телефон з досить привабливими характеристиками за порівняно невеликі гроші. Як то кажуть – “на кожен товар є свій покупець”.

Придбати гаджет можна або у знайомих, або через сайти безкоштовних оголошень. Наприклад, дошка оголошень Авіто користується шаленою популярністю. Але купівля техніки, що була у використанні, завжди скидається на гру в рулетку – невідомо, наскільки добре поводився з пристроєм колишній власник. Про недоліки смартфона він, швидше за все, промовчить. А мінусів у смартфона може виявитися чимало і про них ви зможете дізнатися тільки з часом. А може, й пощастить, хто знає.

Позначу основні мінуси такої покупки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Батарея погано тримає заряд

Це найпоширеніша проблема старих телефонів. Через інтенсивне використання гаджета вже через рік його акумулятор помітно деградує. І його доводиться дедалі частіше ставити на підзарядку.

Якщо акумулятор знімається, його можна легко замінити. Але останні моделі смартфонів найчастіше йдуть із незнімними акумуляторами. Тому для заміни батареї доведеться звертатися до фахівців, якщо немає спеціальних навичок та обладнання.

Але сильно зваблюватися не варто, акумулятори, які йдуть на заміну, навряд чи будуть оригінальними. І бажаних значень ємності АКБ не буде. Плюс смартфон уже не новий та інакше може споживати заряд.

2. Смартфон гальмує та глючить

Пам’ять смартфона також може деградувати після великої кількості циклів читання та запису. Щоб записати нові дані, потрібно більше часу.

Операційна система гаджета, який тривалий час був у використанні, працює вже не так спритно, як спочатку. Іноді ця проблема вирішується скиданням до заводських налаштувань. Але найчастіше такий захід допомагає ненадовго.

3. Зі смартфоном зверталися неакуратно

На його екрані та корпусі є помітні подряпини та потертості, що погіршує зовнішній вигляд. Якщо контакти роз’ємів потрапили волога і бруд, на металевих поверхнях можна помітити сліди окислення. Через це можуть спостерігатися проблеми при підключенні навушників та зарядного пристрою. Ще гірше, якщо волога потрапила всередину гаджета. Про це продавець з великою ймовірністю промовчить. А у результаті такий смартфон прослужить недовго.

4. Смартфон після ремонту

У разі серйозної поломки гаджети часто ремонтують, а потім намагаються швидко продати, доки несправність знову себе не виявила. Якщо ремонт виконувався акуратно, про цей факт за зовнішнім станом пристрою ніяк не дізнатися. А залежно від якості ремонту, такий смартфон може незабаром знову зламатися, але вже остаточно.

5. Крадений смартфон

Якщо гаджет продається без чека, коробки та гарантійного талона, то є ймовірність, що його раніше вкрали. Після покупки можуть виникнути проблеми з правоохоронними органами.

Як вони дізнаються про вас? Кожен смартфон має свій унікальний номер IMEI. При підключенні до мобільної мережі пристрій передає на базову станцію цей номер, а вже потім відстежити його не важко. Тому потрібно бути обережним при купівлі уживаної техніки, що пропонуються без документів. Але їм не всі зберігають будь-яку документацію, звертайте увагу на продавця.

Не означає, що від покупки вживаних смартфонів слід однозначно відмовитися. Все ж таки так можна заощадити дуже пристойно. Але намагайтеся запитувати документи та чеки, а сам гаджет ретельно перевіряйте на місці. Повернути невдалу покупку потім уже навряд чи вдасться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.