Чому iPhone 14 Plus провалився у продажах

Експерти пояснили чому впали продажі iPhone 14 Plus. Виявилося, що велику роль відіграла висока ціна і низька конкурентоспроможність. Журналісти Digital Trends кажуть, що саме в цьому причина. На ринку смартфонів у ціновій категорії, в якій знаходяться модель iPhone 2022 занадто багато конкурентів.

Пристрій коштує близько 899 доларів. Нова модель iPhone не може конкурувати за ціною навіть зі своїм попередником iPhone 13 Pro Max. Оскільки їхня ціна не надто відрізняється. А споживачеві простіше купити 13 модель, адже вона перевищує 14 Plus за багатьма характеристиками.

Більш того, нещодавно з’явився смартфон Google Pixel 7 Pro, він набагато якісніший за iPhone 14 Plus у різних показниках: камера, дисплей, ціна. Конкуренти живуть Apple. Особисту думку про провальні продажі 14 Plus висловив заступник директора агентства Counterpoint Research Ян Страйяк. Чоловік упевнений, покупці більше уваги віддають або самртфон преміум-класу: iPhone 14 Pro і 14 Pro Max, або модель трохи дешевше – iPhone 14.

“Я думаю, що iPhone 14 Plus потрапив у сліпу зону з точки зору поєднання ціни та характеристик”, – пояснив Страйяк.

Ще в жовтні аналітики Apple оголосили про низькі показники продажів iPhone 14 Plus. Це може призвести до скорочення виробництва смартфона.

Функції передачі голосу через мережу LTE та дзвінків по Wi-Fi некоректно працюють навіть у тих телефонах, які вже ввезені в країну. Але ця проблема для росіян, схоже, не суттєва. Вони продовжують купувати смартфони незважаючи на недоліки в мережі. Продаж iPhone продовжує лідирувати на російському ринку. Експерти запевняють, що річ у лояльності покупців до продукції Apple. Люди довіряють гаджетам компанії та не готові проміняти їх, наприклад, на Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.