Чому власникам старих iPhone є сенс оновитися на iPhone 14

Я вже не раз і не два розповідав про досвід експлуатації iPhone 14 Pro.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але є Apple і не-Pro лінійка смартфонів. Так, вона слабко відрізняється від минулого покоління, але для більш старих користувачів є ціла низка причин оновитися вже зараз. Я говорю про власників iPhone 11 і нижче – iPhone 14 створений для вас.

Дивно, але тут знайдуться навіть причини, чому варто розглядати саме базову модель, а не прошку. Із цього й почнемо.

1. Виріз в екрані став меншим, і він не дратує

Виріз зменшився на 20%

До «вирізу» вже звикли, мабуть, усі власники айфонів. Він займає невелику область екрану для датчиків Face ID.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На відміну від «прошки», тут монобровка збереглася. Нове рішення від Apple для iPhone 14 Pro дивує, але в той же час іноді заважає трохи більше. Особливо в іграх, де не змінився інтерфейс під новий формат.

У порівнянні з минулими поколіннями, не рахуючи iPhone 13, Apple змогла трохи зменшити в розмірах цю область. Це менше заважає перегляду кіно та серіалів, відео на YouTube та в іграх.

Плюс до всього, не доведеться знову звикати до нових технологій. Тут все на звичному рівні, перевіреному роками (чи ні? Чому у вас все ще iPhone 8?).

2. У iPhone 14 використовується топове залізо

Так, тут встановлено не Apple A16 Bionic, але використовується торішній A15 Bionic. Судячи з тестів, флагманський чіп не дуже його випереджає.

Тільки подивіться на результати:

▪️ iPhone 14 Pro: 1879 та 4664 бали в одноядерному та багатоядерному тесті відповідно
▪️ iPhone 13/13 Pro: 1707 та 4659 бали в одноядерному та багатоядерному тесті відповідно

Зате в порівнянні з старішими пристроями різниця відчувається вже сильніше. Цей айфон приблизно вдвічі потужніший, ніж iPhone 11. При цьому він на 25% потужніший в іграх, ніж звичайний A15 в iPhone 13.

Плюс до всього, він не має проблеми з використанням оперативної пам’яті. Тобто, наприклад, при відкритті програми Камера у вас не будуть вилітати інші програми – вони залишаться активними .

3. Цей iPhone працює реально довго

Я пам’ятаю досвід експлуатації iPhone 11. У ньому з автономністю були великі проблеми вже за півроку використання. Мені доводилося заряджати цей смартфон 2, а то й 3 рази на день. Не уявляю, що зараз відбувається у власників, якщо вони не змінювали акумулятор.

У iPhone 14 встановлена ​​батарея на 3279 мАг . Для порівняння, в iPhone 12 використовується АКБ на 2815 мАг. І я вже мовчу про більш старі смартфони.

Різниця суттєва як за цифрами, так і використання. iPhone 14 з легкістю переживе повний день використання, ще й надвечір залишиться трохи заряду наступного дня.

Тримайте живий приклад від Tom’s Guide . Вони перевірили новий айфон у тесті, де постійно сиділи в інтернеті з 5G, і досягли показника об 11,5 годині. У того ж iPhone 12 він становить 8 годин. Приріст очевидний.

4. У iPhone 14 встановлені найкращі камери

iPhone 14 підтримує передову технологію Photonic Engine, яка покращує якість знімків, додаючи в 2,5 рази більше деталей під час нічної зйомки, ніж у iPhone 13. Нова 12-мегапіксельна камера на 49% краще вловлює світло при низькому освітленні.

У результаті знімки виходять більш деталізованими, та й загалом картинка чіткіша і приємніша оку. Ось кілька прикладів:

Фронтальну камеру також помітно покращили. Тепер вона захоплює на 38% більше світла. Плюс до всього, у ній уперше з’явився автофокус.

5. У iPhone 14 встановлений OLED-дисплей

Таке рішення Apple прийняла ще з часів iPhone 12. У старому iPhone 11 і нижче використовується IPS-матриця.

Одна з головних переваг OLED – це справжній чорний колір. Тобто ви бачитимете його саме чорним, а не злегка сірим, як у LCD. Та й загалом перенесення кольорів у такої матриці краще: кольори насиченіші і натуральніші, зображення буквально перетворюється.

Також яскравість OLED-панелей вища, ніж у IPS. Для порівняння, у iPhone 11 максимальна яскравість досягає 625 нит, а у iPhone 14 – 800 ніт .

За рахунок цього користуватися смартфоном на сонці набагато приємніше. Видно весь інтерфейс пристрою, його не потрібно прикривати рукою, щоб розглянути.

6. Бажаєте великий айфон? Тоді є варіант Plus

У лінійці iPhone 14 купертинівці відмовилися від mini айфонів на користь плюсів.

У iPhone 14 діагональ екрану складає 6,1 дюйми. У iPhone 14 Plus вона дорівнює 6,7 дюйми, як у Max-версіях.

За рахунок цього ви отримуєте помітно більший екран, на якому:

1 . Приємніше дивитись відео

2 . Зручніше грати

3 . Видно більше різної інформації

При цьому в iPhone 14 Plus встановлений більш ємний акумулятор на 4325 мАг . Його вистачить на 2 дні помірної роботи зі смартфоном або на 1,5 дні за більшого навантаження.

В іншому, це такий самий iPhone 14.

Отже. Кому варто оновитися до iPhone 14?

Цілком точно не варто брати iPhone 14 користувачам iPhone 13. А ось з більш старими девайсами вже час задуматися.

▪️ iPhone 12. Ще можна користуватися своїм чудовим айфоном, але через рік він працюватиме помітно гірше на нових прошивках, та й батарейка у нього досить слабка.

▪️ iPhone 11. Ще кілька років, і ваш смартфон перестане підтримуватися новими версіями iOS. Та й дизайн уже застарів, зараз у тренді пласкі грані. Час, народ!

▪️ iPhone XS. У принципі, ще рік схожий можна. Але батарея, напевно, вже зовсім не та, як раніше. Камера теж знімає значно гірше (особливо в темряві без нічного режиму, якого тут зовсім немає), контрастна картинка того покоління із заваленими тінями – вже не те.

▪️ iPhone X і нижче. Чому ви ще не оновилися? Давно пора!

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.