WhatsApp підвисає – що робити і як вирішити проблему

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поговоримо про найпопулярнішого месенджера – WhatsApp. Буває, що з ним відбуваються різні неполадки. Але найпоширеніша проблема – месенджер починає гальмувати. Дамо кілька порад, які стосуються прискорення WhatsApp.

1. Месенджер може працювати повільно через велику кількість чатів та інформації в них . Особливо якщо ви зберігаєте медіафайли. При цьому це залежить від вашого смартфона — таке виникає, як правило, на слабких пристроях. Видаліть ті чати, які вам більше не потрібні.

2. Занадто багато медіафайлів теж веде до уповільнення роботи месенджера та інших програм. Приділіть час та видаліть те, що вам не потрібно. Різні гіфки, картинки та листівки від родичів, голосові та відео файли. Усе це забирає як пам’ять, а й веде до уповільнення роботи месенджера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Перевірте залишок вільного місця на смартфоні . Якщо його дуже мало, то месенджер важко працювати з даними. Після видалення непотрібних файлів та програм не тільки WhatsApp, але і ваш смартфон працюватиме швидше.

4. Ви запустили занадто багато додатків (віджетів) , і смартфон не вистачає оперативної пам’яті і потужності процесора обробляти такі потоки інформації. Тут все просто: скиньте ті програми, які вам не потрібні в момент роботи з месенджером.

5. Спробуйте просто перезавантажити ваш пристрій . Достатньо вимкнути та включити його знову.

Якщо вищезазначені маніпуляції вам не допомагають, а інші програми тим часом працюють швидше, то можна спробувати перевстановити WhatsApp (видалити і поставити знову). Не забудьте зберегти всі дані у резервній копії!

Вищезгадані поради підходять не тільки до WhatsApp, але і до будь-якого іншого месенджера, адже всі вони працюють практично за однією схемою.

А що робити, якщо лаги з’являються під час розмови?

Тут все залежить вже від якості підключення до інтернету як вашого пристрою, так і девайса у вашого абонента. Наприклад, якщо ви підключені до швидкісного інтернету, а ваш співрозмовник спостерігає на екрані свого пристрою напис «3G», то високої якості зв’язку чекати не варто. Можна спробувати вимкнути відеозв’язок, і тоді якість розмови має покращитись.

Бувають такі ситуації, що, наприклад, розмова по WhatsApp не йде через лаги та рудименти, а якщо зателефонувати на Telegram або Viber, то все працює нормально. Причина тут у проблемах шляхом сигналу від абонентів до сервера месенджера.

Варто розуміти, що якщо у вас дуже слабкий або застарілий смартфон, то навряд чи якісь поради тут можуть допомогти. Месенджер швидко розвивається, і кожне оновлення потребує дедалі більше ресурсів. На жаль, не завжди старі версії месенджера коректно працюватимуть на смартфоні, до того ж не варто відключати оновлення у WhatsApp — це небезпечно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.