Стало відомо, що буде з Google Pixel у 2023, 2024 та 2025 роках

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Google Pixel останнім часом стали значно кращими, ніж будь-коли. По-перше, серія Pixel 6 принесла імпульс критикам та мала комерційний успіх. Саме цього вся лінійка відчайдушно потребувала після відносного провалу Pixel 5 і Pixel 4. Але на цьому все не зупинилося, і компанія продовжила напирати. Серія Pixel 7 отримала ще більше визнання критиків та додатково підняла продажі. Навіть за своїми знайомими та російськими інтернет-магазинами я бачу, що інтерес до «другого американського смартфона» став істотно вищим. Все це змушує ставити питання, чого ми можемо очікувати від Google в 2023 році і далі? І тепер ми маємо відповідь на це запитання.

Майбутні смартфони Google

Інформацією, яка з’явилася в мережі та буде наведена у цій статті, поділилося видання Android Authority . Воно, у свою чергу, посилається на свої «анонімні, але заслуговують на увагу» джерела. А йдеться у цьому витоку про те, що компанія збирається зробити з лінійкою Pixel у 2023, 2024 та 2025 роках. Джерело видання повідомило, що деякі аспекти плану вже визначено, але інші перебувають у підвішеному стані. Але від цього інформація не менш цікавою.

Новий дешевий Google Pixel

Наступного року у лінійці Pixel відбудуться невеликі зміни. Два телефони Pixel – під кодовими назвами “lynx” і “felix” – будуть запущені в рамках Google I/O у квітні або травні. Ці два телефони раніше вже просочилися в Мережу: “lynx” відноситься до Pixel 7a, а “felix” – до Pixel Fold.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google має зберегти ті самі ціни на Pixel 7a. У США, у такому разі вона становитиме 449 доларів. У попередніх витоках говорилося, що 7a матиме кілька оновлень порівняно з попередником, включаючи бездротову зарядку та частоту оновлення 90 Гц. Однак джерело видання не підтвердило ці особливості.

Складаний телефон продаватиметься за ціною, яка раніше так само витікала в Мережу. Тоді йшлося про 1799 доларів. Наразі цю ціну підтвердили, а це означає, що новинка стане прямим конкурентом Samsung серії Galaxy Z Fold.

Коли вийде Google Pixel 8

Пізніше 2023 року Google випустить два нових телефони у своїй основній серії — Pixel 8 і Pixel 8 Pro. Джерело підтвердило, що ці телефони не будуть мати занадто багато істотних змін у порівнянні з серією Pixel 7. Проте однією помітною зміною є зменшення розміру Pixel 8 (під кодовою назвою «shiba»). Це означає, що він матиме менший дисплей та менший форм-фактор. Однак “haski” – він же Pixel 8 Pro – матиме той же дисплей і розміри, що і Pixel 7 Pro.

Кодова назва нового процесора, який має дебютувати у новій лінійці Pixel 8, “zuma”. Google майже напевно продаватиме його як Tensor G3. Втім, у цьому можна було не сумніватися і без анонімного автора витоку.

Що буде з Google через кілька років

Крім запуску Pixel Fold і більш раннього запуску Pixel 7a, 2023 не дуже відрізняється від цього року. Однак у 2024 році у дорожній карті Google Pixel відбудуться суттєві зміни.

По-перше, є план Pixel 8a під кодовою назвою Akita. Однак цей план може бути скасований, якщо продаж Pixel 7a буде не таким, як очікує компанія. Джерело каже, що компанія думає відмовитися від щорічного запуску телефонів серії A. У цьому випадку вона поведеться, як Apple, яка випускає телефони лінійки SE не щороку, на відміну від базової моделі. Можна припустити, що якщо компанія відмовиться від щорічних випусків, назва телефону може змінитися. Однак про це автор витоку нічого не говорив. Але якщо Pixel 8a справді запуститься, його ціна підвищиться до 499 доларів.

Восени 2024 року Google запустить серію Pixel 9. Однак, згідно з нашим джерелом, у цій серії вперше буде три пристрої.

Першим стане базовий Google Pixel 9, який, ймовірно, буде того ж розміру та загального формату, що і Pixel 8 (трохи менше, ніж Pixel 7). Також очікується поява Pixel 9 Pro під кодовою назвою “komodo” з розміром екрану 6,7 дюйми. Але буде ще й друга модель рівня Pro під кодовою назвою “cayman”. Цей телефон матиме всі функції професійного рівня 6,7-дюймової моделі, але все це втисне в 6,3-дюймовий дизайн. Це схоже на лінійку iPhone з її моделями 14, 14 Pro та 14 Pro Max.

За словами джерела видання, це станеться з великою часткою ймовірності, оскільки Google хоче наслідувати успішну стратегію Apple за розміром і якістю наповнення лінійки. Адже не всім потрібен смартфон із професійними можливостями великого розміру. Ціноутворення, назва та доступність моделей поки що не затверджені, але мета випустити три телефони вже тверда. При цьому всі вони будуть працювати на Tensor G4 під кодовою назвою «redondo» .

Новий складний телефон Google

Нарешті, 2024 року планується випустити наступну складну модель. Однак на даний момент про це мало відомо. Ймовірно, Google чекає на реакцію споживачів на свою першу складну модель, про яку сказано вище. Компанія має подивитися на успіх новинки і лише потім ухвалити рішення про її продовження.

На 2025 рік все ще туманніше, але деякі уявлення все ж таки є. Google розглядає кілька варіантів своєї дорожньої карти Pixel, на яку сильно вплине успіх чи провал її планів на 2023 та 2024 роки.

По-перше, Google розглядає ідею створення складного телефону у стилі фліп, щоб конкурувати із серією Galaxy Z Flip. Якщо все піде цим шляхом, модель вийде восени 2025 року. Можливо, вона навіть замінить собою базовий Pixel 10, поділивши лінійку із двома Pro-версіями.

Порівняння Pixel та iPhone

Однак, якщо Google відмовиться від фліп-пристрою, в лінійці буде вже чотири моделі смартфонів. Це буде базова модель у маленькому та великому розмірі та професійна модель у маленькому та великому розмірі. Знову ж таки, це буде безпосередньо відповідати поточній стратегії Apple щодо iPhone . Щоправда, з огляду на продаж, купертинівці, швидше за все, відмовляться від неї.

Практично кожна компанія женеться за успіхом і стратегією Apple, що має приблизно 10% ринку всього з одним пристроєм і займає майже на всіх ринках, де представлена, місце в трійці з продажу. Як ідеал щодо складних пристроїв, якого треба прагнути, можна назвати Samsung. Але тут треба пам’ятати, що ринки рве модель Flip, а не Fold. Якщо що, вони продаються у співвідношенні 3:1 . Адже саме з конкурента Fold вирішила почати Google, якщо вірити інформатору.

Якщо ще раз згадати про Apple, то з огляду на її труднощі можна згадати труднощі з продажами деяких моделей і зрозуміти, що компанія може відмовитися від нинішнього модельного ряду. І тут підхід покаже неспроможність і це може змусити відмовитися від її планів.

Як буде складатися ситуація, ми дізнаємося лише через кілька років, але видання стверджує, що більшість із цього має бути правдою. Ми ж лише за три роки зможемо дати оцінку її заявам. Щоб не пропустити нічого, підписуйтесь на наш канал новин у Telegram. Або вступайте в наш Telegram-чат, щоб поділитися своєю думкою про те, якими мають бути нові Google Pixel. Раптом компанія нас читає і саме вашу думку багато змінить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.