Що потрібно оновити, щоб отримати максимально безпечний смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як ви думаєте, ваш смартфон у безпеці? Зараз ми говоримо не про індекс пилу та вологозахисту, міцності чохла чи захисного скла. Не менш важливо, щоб ваш смартфон був захищений зсередини.

По суті, у смартфонах все непогано влаштовано, і вони мають базовий захист системи. Однак, від ваших своєчасних дій залежить те, наскільки цей стан збережеться. Правильні налаштування, регулярне оновлення та т.і. Все це збереже пристрій у безпеці.

Потрібно розуміти, що не всі програми та програми, встановлені на смартфоні, впливають на його безпеку. Від одних залежить працездатність, від інших – веселе дозвілля. При цьому є 2 компоненти, оновлення яких обов’язково, щоб смартфон працював, як повинен і нічого не загрожував цьому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлення ОС

Можливість завантажити та встановити більш сучасну версію операційної системи є не у всіх. Наприклад, деякі виробники дають запас у 2-4 роки. Для користувачів пристроїв Apple це 5 років. Коли смартфон «старше», повідомлення про чергове оновлення перестануть приходити. Проходить не так багато часу, і деякі програми також перестають оновлюватися, оскільки це не працюватиме з вашою версією ПЗ.

Крім оновлення ОС, виробники нерідко випускають пакетні оновлення деяких параметрів, наприклад безпеки. Так що навіть якщо ОС вже не оновлюється, не забувайте перевіряти доступні оновлення в установках і встановлювати їх. Інакше смартфон відмовиться працювати набагато швидше.

Браузер

Багато користувачів вважають, що актуального антивірусу достатньо захисту пристрою. Це так, проте остання версія браузера не менш важлива. У кожному оновленні розробники не лише правлять недоліки, а й усувають недоробки, які впливають на безпеку.

Браузер – це двері в інтернет, а антивірусник – сигналізація. Звідки беруться віруси та інші погрози?

Виходить, що для забезпечення безпеки смартфона достатньо поставити гарні двері. Може, сигналізація і не стане в нагоді…

Наша порада: регулярно оновлюйте браузер та ОС. Не вмієте – зверніться до сервісного центру. Краще вчасно попередити загрозу, аніж потім боротися з наслідками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.