Як перетворити ноутбук на настільний комп’ютер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні ноутбуки не поступаються потужності стаціонарним комп’ютерам, причому вони в потрібний момент завжди поруч, в офісі, кафе і на дивані.

Але іноді робоче місце з великим монітором, зручною клавіатурою та мишею буває набагато комфортнішим та продуктивнішим.

Перетворити ноутбук на щось більш постійне потужно за допомогою кількох кабелів та необхідних периферійних пристроїв. Найприємніше те, що ноутбук не втрачає мобільності, при необхідності від’єднайте кабелі, і все…

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що знадобиться

Монітор. Великий екран, щоб дати вашим очам відпочити та зробити фільми та ігри по-справжньому комфортними. Ви можете одночасно використовувати екран свого ноутбука та зовнішній монітор.

Миша. Більшість користувачів ноутбуків відмінно розуміються на трекпадах, але навіть найкращі з них погодяться, що миша – це те, що потрібно. Отримайте модель USB, якщо вам потрібна швидкість, або Bluetooth, якщо потрібно з’єднання, яке не буде займати порт USB.

Клавіатура. Повнорозмірна клавіатура буде зручніша за стандартну клавіатуру ноутбука. Однак пам’ятайте, що будь-який варіант, дротовий або бездротовий буде займати USB-порт.

Колонки. Навіть бюджетний варіант комп’ютерних колонок звучатиме якісніше, ніж вбудований динамік ноутбука.

Інші периферійні пристрої. Можливо, вам знадобиться зовнішня камера, гарнітура для відеоконференцій або зовнішній DVD-привід. Будь-який зовнішній аксесуар, призначений для настільного ПК, можна підключити до ноутбука.

Тримайте ноутбук у неспаному стані із закритою кришкою

Можна опустити кришку ноутбука, залишивши його увімкненим. Щоб налаштувати параметри живлення так, щоб гаджет “нічого не робив”, коли кришка закривається, відкрийте меню “Параметри” (WIN+R). Виберіть розділ «Система», а потім «Живлення та режим сну». У розділі “Додаткові параметри живлення” знайдіть “Дія при закритті кришки”. Наш варіант – “Вимкнути дисплей”.

Кабелі, периферійні пристрої та встановлення

Відео

Більшість ноутбуків та моніторів оснащені роз’ємом HDMI. Все, що потрібно, це підключити відповідний кабель і все готове.

Якщо на ноутбуці є щось екзотичніше, наприклад, порт VGA, що все ще зустрічається на деяких пристроях, знадобиться відповідний кабель VGA-HDMI.

Аудіо

Це просто: всі ноутбуки оснащені роз’ємом для навушників. Підключіть динаміки, навушники або гарнітуру до гнізда, і все готове. Крім того, можна підключити аксесуари через з’єднання Bluetooth ноутбука.

USB-пристрою

USB-портів завжди не вистачає, як розеток на кухні.

Якщо у вашому розпорядженні їх всього три чи два, вирішенням проблеми стане недорогий USB-концентратор.

Поки що він використовується для простих периферійних пристроїв – миші, клавіатури, флешки – жодних проблем не виникне.

Купуйте концентратор USB, який підтримує стандарт USB 3.0, та підключіть його до сумісного порту USB на вашому ноутбуці.

Ноутбуки хороші своєю мобільністю, але, якщо ви часто працюєте на тому самому місці, має сенс зробити його більше схожим на стаціонарний ПК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.