Як дізнатися ємність акумулятора на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Іноді виникає необхідність дізнатися ємність акумулятора на Android. У цій статті ми перерахуємо кілька способів, як це можна зробити.

Характеристики пристрою

Якщо не хочеться розбиратися в сервісному меню або встановлювати додаткові програми, найпростіше подивитися номер моделі пристрою в його налаштуваннях, а потім знайти інформацію про акумулятор в Інтернеті. На сайті виробника, а також у картках товару інтернет-магазинів буде вказано об’єм акумулятора. Однак іноді потрібно дізнатися саме фактичну ємність батареї, а не ту, що заявлено виробником. Це можна зробити за допомогою наведених нижче способів.

Вбудовані системні інструменти

На деяких пристроях Android можна викликати сервісне меню за допомогою спеціальної команди та дізнатися необхідну інформацію про батарею.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для цього потрібно відкрити програму «Телефон» та за допомогою клавіатури ввести наступну послідовність цифр та символів:

*#*#4636#*#*

або системний код

*#*#INFO#*#*, який запам’ятати простіше.

Після цього відкриється сервісне меню, де в розділі «Інформація про батарею» можна буде дізнатися про різні параметри, включаючи рівень заряду, тип, напругу, температуру і т.д.

Хоча цей спосіб швидкий і простий, він все ж таки працює не завжди. Іноді меню не відкривається або інформація, відображена в ньому, складна для сприйняття, некоректно відображається. До того ж для доступу до цих даних у деяких випадках можуть знадобитися особливі права розробника. У такому разі на допомогу прийдуть спеціальні програми, про які ми розповімо далі.

Через сторонній додаток

Якщо виклик сервісного меню не спрацював, можна встановити на пристрій одну зі спеціальних програм. Це універсальний варіант, до того ж у таких програмах, як правило, інформація відображається найбільш докладно та зручним для користувача способом.

Наприклад, можна скористатися утилітою CPU Z, що дозволяє дізнатися інформацію про всі базові показники акумулятора. Тут можна побачити дані про об’єм батареї, оцінку її стану, переглянути відомості про температуру. Зверніть увагу, що акумулятори типу Li-ion при середньому завантаженні пристрою здатні нагріватися до 50 °C, а потім у режимі очікування без роботи програм їхня температура опускається до 25 °C. Це нормальний режим роботи батареї. Якщо пристрій постійно нагрівається до 50 °C і вище, ймовірно, є якісь неполадки і краще звернутися до фахівця.

Ще одна програма, що дозволяє дізнатися детальну інформацію про батарею – AccuBattery. Це більш просунуте додаток, де можна детально відстежити поведінку акумулятора, оцінити його ємність у порівнянні із заводським рівнем, дізнатися про неполадки живлення. Також утиліту можна використовувати для оцінки зносу батареї або дізнатися з її допомогою про будь-які пошкодження.

Також для точної оцінки заряду акумулятора підійде програма 3C Battery Monitor Widget, що дозволяє відстежити поточний рівень заряду, відштовхуючись від загальної ємності, вказаної користувачем.

З інших корисних програм можна також рекомендувати:

  • BatteryGuru;
  • BetterBatteryStat;
  • GSam Battery Monitor;

та інші аналогічні, які можна знайти та встановити через Google Play.

Ми перерахували основні способи визначення ємності акумулятора. Сподіваємося, ця інформація виявилася корисною для вас. Підписуйтесь на наш канал і дізнаєтесь багато нового!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.