Статті

Топ-5 функцій iPhone, про які ви напевно не знали

Share

З моменту появи першого iPhone та iOS Apple бореться за те, щоб її операційна система була максимально зручною та зрозумілою для користувачів. Проте деякі функції та можливості в ній не всім очевидні, оскільки заховані у надрах системи. Так після переходу на жестове управління в iPhone X окремим фішкам довелося вчитися самостійно, адже Apple не показала, як всі вони працюють. І це не кажучи про всі можливості, які заховані у розділі “Доступність” . Саме тому деякі круті штуки до iOS доводиться знаходити буквально під мікроскопом і всім світом.

  • Відкрийте параметри та перейдіть до розділу Wi-Fi.
  • У верхньому правому куті натисніть кнопку “Змінити” та підтвердіть вхід за допомогою Touch ID або Face ID.
  • Виберіть мережу, від якої хочете переглянути пароль, і натисніть не “i” у кружечку.
  • Натисніть пароль і він відкриється для копіювання.

Можете просто перенести його в нотатки або переписати на листочок для подальшого використання. Здорово, що Apple надала таку можливість. Бо іноді втратити збережені паролі було великою проблемою, і через це доводилося обходити стороною різні скидання.

Як зробити в Safari стартову сторінку

Які б круті браузери для iPhone не випускали сторонні розробники, найпопулярнішим все одно залишається Safari. Навіщо шукати щось інше, якщо інтегрований інструмент і так добре працює. Особливо якщо незабаром інші браузери можуть перейти на власні движки і почати глючити. Але щоб Сафарі було ще приємніше використовувати для стартової сторінки, можна встановити фонове зображення:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Відкрийте Safari та додайте порожню вкладку.
  • Прокрутіть вниз і натисніть кнопку “Змінити”.
  • Ще раз прокрутіть вниз і виберіть із запропонованих фонових зображень або встановіть своє.

Тепер стартова сторінка виглядатиме не просто сірим або білим прямокутником із посиланнями, а матиме приємне квітчасте тло. Можна навіть встановити якусь прикольну фотографію і завжди її бачити і радіти.

Довгий скріншот на iPhone

Скріншот на Айфоні – один із найзручніших способів поділитися або зберегти інформацію, яка знаходиться на екрані вашого смартфона. Щоправда, його розміру не завжди вистачає, щоб умістилося все потрібне. Але на Айфон можна створювати і довгі скріншоти. Це зручно, якщо вам потрібно зберегти якусь веб-сторінку. Зробити це можна так:

  • Відкрийте Safari і перейдіть на сторінку, яку хочете заскрінити.
  • Зробіть скріншот зручним для вас способом та відкрийте мініатюру у лівому нижньому кутку.
  • У верхній частині екрана виберіть “Уся сторінка”.
  • Натисніть кнопку “Поділитися” у верхньому правому куті та виберіть, через яку програму поділитися. Або просто збережіть у “Файли”.

Тепер вам буде доступний довгий PDF-файл який можна зручно використовувати там, де вам потрібно. За замовчуванням він зберігається у файлах, тому шукати його слід там.

Як скасувати дію на iPhone

Після відмови від кнопки “Додому” Apple додала на Айфони велику кількість різних жестів, які дозволяють зручно керувати смартфоном. Але деякі з них зовсім не очевидні. Наприклад, ви набрали багато тексту в повідомленнях, але вирішили не надсилати його. Замість того, щоб стерати або намагатися виділити видалення, можна просто скасувати його набір.

Для цього проведіть трьома пальцями вліво. У верхній частині екрана з’явиться невеликий банер із текстом “Скасувати”. Якщо ж раптом прийшло розуміння, що його необхідно повернути назад, просто проведіть трьома пальцями по екрану вправо. На жаль, через велику кількість клікабельних елементів у різних додатках виконати ці жести не так просто. Але якщо трохи потренуватись, то проблем не виникне.

Закрити вкладки в Safari

Ви коли-небудь помічали, скільки вкладок у вас може бути відкрито в Сафарі? Хтось відкриває їх одразу десятками та забуває потім закрити. А ні до чого хорошого це не призводить. При запуску Safari Айфон може почати гальмувати. Щоб не закривати вкладки руками, можна налаштувати автоматичне закриття:

  • Відкрийте параметри та перейдіть до розділу “Safari”.
  • Зайдіть до пункту “Закривати вкладки”.
  • Виберіть зручний для вас часовий інтервал.

Тепер всі вкладки закриватимуться автоматично після закінчення заданого проміжку часу. Дуже зручно, якщо ви звикли відкривати багато сторінок, а закривати їх ліньки. Головне – не забувайте зберігати потрібне в закладки, інакше доведеться шукати інформацію наново.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    У ChatGPT з’явився режим “Інкогніто” для приватного спілкування з ботом

    Веб-версія ChatGPT отримала відразу два цікаві нововведення. Вони надають користувачеві більше контролю над своїми чатами,…

    03.05.2024

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024

    «Київстар» приголомшив новими тарифами: чого бажати абонентам

    Мобільний оператор «Київстар» змінив наповнення у деяких своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього Інтернету в рамках…

    02.05.2024

    ChatGPT ставиться до людей і суспільства краще, ніж середній студент коледжу

    Напевно, в найближчому майбутньому звернутися за допомогою в етичних питаннях користувачам буде набагато простіше до…

    02.05.2024

    iPhone 15 і 15 Plus виявилися менш популярними серед покупців цього року

    Моделі iPhone 15 Pro стали найпопулярнішими смартфонами Apple в США в першому кварталі цього року,…

    02.05.2024