Підсумки року: найкращі ігри 2022 року за версією iTechua

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рік, що минає, став не найлегшим для ігрової індустрії. Принаймні у нашій країні. Але все ж таки ми продовжували чекати, стежити, грати і вибрали кілька проектів, які сподобалися нам найбільше.

Elden Ring

Компанія From Software і Хідетака Міядзакі, не змінюючи своїх принципів, створили новий фентезійний світ сповнений болю, страждань і розпачу. Втім, нічого іншого гравці знайомі із серією ігор Dark Souls і не чекали. Це той самий екшен з високим рівнем складності, багатим лором і похмурою стилістикою, але цього разу вузькі коридори змінилися на відкритий світ. Крім того, до створення сценарію приклав руку сам Джордж Мартін – батько “Гр і Престолів”. Elden Ring отримала чотири премії на The Game Awards 2022 у категоріях: «Найкраща гра», «Найкраща робота геймдиректора», «Найкраща RPG» та «Найкращий арт».

Доступні платформи: PlayStation 4, 5, Xbox Series X, Xbox One, Windows.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

The Stanley Parable Ultra Deluxe

Проект студії Galactic Cafe наповнений філософським підтекстом, абсурдними ситуаціями та неординарним гумором, змушує перепроходити один і той же сюжет щоразу, отримуючи безліч різних кінцівок. Оновлену версію симулятора ходьби про простого офісного працівника дуже знатно підкрутили. Не так графічно, як обсягом нового контенту. Можна сміливо сказати, що вийшло повноцінне продовження, потім розробники непрозоро натякають.

Доступні платформи: Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4, MacOS, Windows, Linux.

Prodeus

Гра від Bounding Box Software поєднала у собі стилістику ретро-шутерів 90-х років та графічні можливості сучасних проектів. Як результат, ми отримали динамічний бойовик з купою зброї та мінімумом зайвих рухів тіла. Ніякого крафту, грінда та іншого лушпиння. Чистий екшен – біжи і нищи демонів. Що ще потрібно для веселого проведення часу. Всім фанатам старого доброго Doom і Quake обов’язково до ознайомлення.

Платформи: PlayStation 4, 5, Xbox Series X, Xbox One, Windows, macOS, Nintendo Switch.

Scorn

Похмура біомеханічна подорож у підсвідомості Х.Р. Гігера (творець Чужих) та один із довгоочікуваних довгобудів від Ebb Studio. Проект вийшов дуже суперечливим, за рахунок своєї специфічності сюжету та бойовки. Натомість у красі Scorn не відмовиш. Мабуть одна вражаючих ігор року, яку оцінять любителі неординарної фантастики з дикою домішкою артхауса.

Платформи: Xbox Series X, Windows.

Callisto Protocol

Космічний хорор від головного ідейного творця Dead Space Глена Скофілда обіцяв заткнути за пояс все, що ви раніше бачили і боялися в іграх. І хоч розробники зі Striking Distance переборщили з амбіціями, на виході вийшов дуже міцний бойовик на найпопулярнішу, але цікаву тематику. Крім того, графічно Callisto Protocol дуже гарний, а проста і незвичайна механіка бою повертає нас у кінець 00-х років, коли ти просто граєш, стежиш за сюжетом і не відволікаєшся на зайві активності. 

Платформи: PlayStation 4, 5, Xbox Series X, Xbox One, Windows.

Vampire Survivors

А це наш улюбленець 2022 року. Так-так, бездумний піксельний виріб, створений однією людиною, яка просто хотіла фана, а не грошей. Модельки взяті з безкоштовних стоків, відсутність бойової системи, нескінченні хвилі ворогів, перемішалися і перетворилися на найзалипальнішу гру, яка за популярністю оминає багато дорогих ігор. Просто ходи та вибирай апгрейди підвищуючи рівень. Головне — не запускати черговий забіг перед важливою справою, великий шанс захопитись на годину іншу. 

Платформи: Android, Xbox One, iOS, Xbox Series X, Windows, Mac OS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.