Топ-7 причин, з яких на ваш Android можуть не встановлюватись програми з Play Market, і що робити з цим

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи помічали колись, що при спробі встановити додаток з маркету, замість скачування ми спостерігаємо нескінченну «перевірку»? Ну або взагалі замість завантаження з’являється помилка скачування. Спробуємо коротко і зрозуміло розібрати всі можливі причини, чому програми можуть не встановлюватися на вашому Android і виділимо способи вирішення проблеми.

Чому на Android не встановлюються програми з маркету

1. Найпростіша і найпоширеніша причина: погана мережа. Ваш смартфон може бути підключений до WiFi, але мережа може бути нестабільною або неробочою. У такому випадку потрібно переключити Wi-Fi на іншу мережу або мобільну (або навпаки). Якщо не допомогло, то річ в іншому.

2. У Play Market погано із багатозадачністю. Маркет не славиться тим, що може встановлювати багато програм одночасно. Скачування та оновлення відбуваються по черзі. Тому перевірте, чи немає активних завантажень або оновлень. Це може заважати. Якщо все ж таки щось оновлюється, то варіанти у вас два: дочекатися завершення активних апдейтів, після яких почнеться нове завантаження, або зупинити їх примусовим чином. Але краще все-таки почекати 🙂

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. VPN. Здавалося б, VPN зазвичай відкриває «таємні ворота» і дозволяє дивитися завантажувати те, чого зі звичайного IP не можна. Але бувають винятки. І Play Market належить до них. Додатки мають свій «націлення». Деякі доступні тільки в певних країнах, інші можна завантажити тільки людині, старше 18 років, треті ж взагалі призначені для нової версії ОС, але чомусь відображаються в маркеті на пристроях з більш старою версією системи і т.д. (Список може бути величезним). А при використанні безкоштовних VPN сервісів дещо простіше. Більш ймовірно, що сервер, до якого ви підключені дуже погана якість. Відповідно сторінки в інтернеті вантажить, а на щось складніше за нього не вистачає. Спробуйте вимкнути VPN або вибрати інший сервер.

4. ERROR. Кожному властиво помилятися і програми не є винятком. Завантаження може не починатися через внутрішні помилки сервісу (або на сервері, або на вашому пристрої). У цьому випадку залишається або чекати, або можна перезапустити Play Market і почати завантаження знову (на крайній випадок можна перезавантажити телефон). Помилки, що заважають коректній роботі сервісу, зазвичай швидко виправляються розробниками, тому причина не зовсім істотна.

5. Нестача пам’яті. Дуже банальна штука, адже за браком пам’яті зазвичай вискакує повідомлення, яке неможливо не помітити. Ну а що робити з цим, ви і так знаєте: вперед у провідник чистити диск від сміття 🙂

6. Забитий кеш Play Market. Маркет, як і будь-які Android додатки збирають кеш. Через занадто великий обсяг можуть виникати подібні помилки. Просто зайдіть в “Параметри” -> “Програми” -> “Play Market” -> “Очистити кеш”.

7. «Бракований акаунт». Ну і найдивніша і незрозуміла причина – це гугл аккаунт. Містичним чином відбувається так, що програми відмовляються встановлюватися тільки на певний обліковий запис. Якщо змінити профіль, то все гаразд. Тому якщо жоден метод вам не підійшов, спробуйте змінити обліковий запис.

На цьому, мабуть, скінчимо. Ви колись стикалися з проблемою, що не встановлюються програми? У мене, наприклад, є цікава ситуація із додатком, який оновлюється вже кілька місяців, і ніяк доновитись не може. При цьому з маркету нічого не скачується 🙂

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.