Чому показник заряду на смартфоні Android може зависати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфонам на Android, як і будь-якій іншій техніці, властиво ламатися або ловити збої. Від цього ніхто не застрахований. Нещодавно зіштовхнулися із проблемою «зависання» індикатора заряду. Що це може означати? Настав час починати турбуватися і купувати інший смартфон, чи все-таки немає приводів для цього? Розбираємось.

Суть проблеми: індикатор заряду зависає на певній цифрі та не змінюється протягом тривалого часу.

Причини, через які можуть бути «зависання індикатора заряду» на вашому Android і що з цим робити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У ситуаціях, коли щось не так, ми звикли «йти від зворотного» та методом виключення перебирати можливі проблеми у спробах виправити ситуацію. Тут логіка та сама.

Нещодавнє оновлення ОС

Нові апдейти – це оптимізація вдосконалення старих функцій, і додавання нових, а й можливі проблеми. Проблема з рівнем заряду найчастіше спостерігається після глобальних оновлень системи.

Тому якщо у вас зависнув рівень заряду, згадайте, чи не доводилося оновлювати смартфон останнім часом. Найпростішим і першим методом є перезапуск пристрою: відключаємо на кілька хвилин і потім вмикаємо. Якщо це не допомогло, можемо спробувати скинути пристрій до заводських. Якщо жоден з варіантів не допоміг, то йдемо далі.

Наслідки «неякісної» зарядки + бездротова зарядка

Виробники в комплекті до своїх смартфонів дають адаптер та USB. Ці пристрої є оригінальними та з ними проблем зазвичай немає. Але більшість з нас звикли заряджати свій смартфон практично будь-яким кабелем і адаптером, аби тип USB був відповідним. Зазвичай за такого підходу і можуть траплятися «зависання показника заряду».

Якщо ви часто заряджали останнім часом смартфон від невідповідного адаптера, або китайським кабелем, або неякісною автомобільною зарядкою, то швидше за все причина саме в цьому. Повинні допомогти ті ж самі маніпуляції, як і в попередньому випадку.

Використання низькоякісної бездротової зарядки також може створити таку проблему. Перед тим, як купувати такі зарядники, переконайтеся в якості.

USB

Попередні варіанти – це типові глюки системи, у них немає нічого страшного, тому переходимо до проблем із обладнанням.

Часто буває, що USB-кабель починає якось працювати неправильно. Насамперед проблеми відбиваються на вашому смартфоні: зависає рівень заряду на певному показнику, зарядка постійно перепідключається, дуже повільна зарядка (при тому, що смартфон повідомляє про підключення швидкої зарядки) тощо.

Єдиний варіант – це змінити USB. Проблема має зникнути сама по собі.

Старий адаптер

Подібні проблеми можуть виникати навіть під час використання оригінального зарядника, який візуально ще у хорошому стані. Проблема може ховатися всередині та визначити її можна за допомогою смартфона, який почав неправильно заряджатися.

Спробуйте підключити смартфон до іншого зарядника. Якщо проблема зникне, то вітаємо, ви знайшли корінь зла:)

«Зношений АКБ», внутрішні пошкодження, або роз’єм

Ну і насамкінець найнеприємніша і витратна причина: проблеми з роз’ємом, внутрішні пошкодження контролера, який відповідає за харчування і несправний АКБ.

Перша проблема найчастіше трапляється у людей, які часто використовують смартфон, підключений до заряджання. Таким чином перегинається кабель, або взагалі можна вигнути роз’єм живлення. Рівняти його безглуздо, швидше за все, ви зробите лише гірше.

Коли несправний контролер, смартфон найчастіше відмовляється від зарядки повністю. Але зависання індикатора також можливі.

Ну і третя причина – несправний АКБ. Її найлегше виявити. Не буває такого, що вчора все було добре, а сьогодні смартфон узагалі перестав тримати заряд. Деградація батареї та наступний вихід з ладу – це процеси, що займають час. Але не виключаємо, що це може бути просто звичайний баг, який виправляється шляхом калібрування. Для цього потрібно повністю розрядити і зарядити пристрій. Проблема має зникнути.

Найчастіше причина досить проста та банальна, виправляється легкими маніпуляціями. Привід для занепокоєння є лише якщо проблема із внутрішніми компонентами.

Тому якщо жодна з рекомендацій вам не допомогла, то, швидше за все, проблема криється всередині. Доведеться розбирати його. Але робити цього самостійно не рекомендуємо (особливо якщо у вас немає досвіду), знайдіть сервісний центр і віддайте смартфон на діагностику фахівцям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.