Експерти назвали, що може вивести з ладу Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні Windows 10/11 можуть похвалитися дуже високим рівнем стабільності та відмовостійкості. Але нічого вічного немає — і Windows може злетіти і перестати завантажуватися. Або почати працювати дуже повільно і з різними помилками. Розглянемо причини, через які Windows може вийти з ладу.

Комп’ютерні віруси

Хоч заразити сучасну операційну систему досить складно, але це не означає, що Windows невразлива. У випадку, якщо вірус таки потрапить у систему і отримає повний доступ над ПК, він може зробити все, що задано у його алгоритмах.

У тому числі вивести з ладу ОС або навіть зашифрувати всі дані користувача. Щоб уникнути зустрічі з вірусом, потрібно не відключати захисні налаштування ОС, користуватися платним антивірусом та завантажувати софт лише з офіційних ресурсів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблеми з оновленнями

Трапляються ситуації, коли на ПК приходить оновлення і воно некоректно встановлюється. Або ж стався збій під час інсталяції, наприклад комп’ютер вимкнувся. Буває, що подібний конфуз веде до того, що Windows злітає або починає працювати з помилками — все залежить від ситуації і від оновлення, а також від того, які області воно зачіпає.

Точно не варто відключати ПК у момент установки апдейтів і краще використовувати джерело безперебійного живлення для запобігання форс-мажору.

Апаратні проблеми

Комп’ютер складається з кількох частин: материнська плата, процесор, постійна та оперативна пам’ять, відеоадаптер. Некоректна робота того чи іншого модуля може призвести до того, що операційна система може не завантажуватися або працювати з помилками.

Найчастіша проблема виникає з постійною пам’яттю – при деградації жорсткого диска ПК може давати збої в роботі, особливо на момент завантаження Windows. При неправильній роботі комп’ютера з чистою ОС необхідно провести апаратну діагностику пристрою.

Винен сам користувач

Якось дав пограти дитині родича на одному зі своїх ПК. Після перезавантаження я не впізнав свій комп’ютер – дитина примудрилася видалити кілька системних файлів, залізти в адміністрування та відключити багато служб у Windows. Багато чого не працювало — не став розбиратися і просто перевстановив систему, благо це був не основний мій комп’ютер.

Інші програмні проблеми

Які не належать до вірусів. Наприклад, ви вирішили кастомізувати свою операційну систему за допомогою стороннього софту або використовувати різні програми для чищення реєстру та системних областей Windows. Такий софт вимагає підвищених прав для роботи і може робити все, що завгодно на вашому ПК. Будьте обережні з подібним програмним забезпеченням, його не рекомендує Microsoft, тому що не може гарантувати стабільну роботу операційної системи.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.