Статті

Названо 3 смартфони realme, які задали вектор розвитку всієї індустрії смартфонів

Share

Бренд realme з’явився нещодавно. Багато хто з нас здивується, коли дізнається, що вони з’явилися на ринку всього 4 роки тому. Успіх прийшов не відразу, але пристрої бренду таки “вистрілили” та завоювали велику фанатську базу.

Компанія швидко еволюціонувала та навчалася на своїх помилках, на відміну від деяких інших. Звісно, ​​вони були не одні. За спиною Realme, що тільки почала свій шлях, стояли такі атланти зі світу смартфонів як OPPO Electronics і Vivo.

Незважаючи на те, що бренд спирався на своїх старших наставників, саме Realme першими впровадили на ринок кілька крутих технологій та змінили наше уявлення про можливості смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поїхали!

На старт, увага…

Свої перші смартфони компанія тестувала на ринках Індії, але на початок 2019 року вони вийшли на глобальний ринок і почали працювати над своєю продукцією день і ніч. У них явно була мета – стати найкращими у світі та випередити головного конкурента – Xiaomi.

Після виходу таких гучних гаджетів як Xiaomi Mi 8, Poco F1, Redmi Note 7, Realme просто повинні були дати тверду відповідь і зробили це чудово.

Компанія вирішила піти ва-банк і зробити такий гаджет, який поєднає в собі найкращі риси, які залучали людей до смартфонів Xiaomi. На ринок вийшов недорогий флагман – Realme X2 Pro.

Компанія запропонувала якісний екран Amoled, але вже пропонував частоту 90 Гц. Ця опція виглядала шикарно разом із флагманським залізом і давала користувачеві більше емоцій в іграх та комфорт у використанні.

За рахунок топового чіпа Snapdragon 855 Plus і 8 ГБ оперативної пам’яті вони змогли вичавити з нього 540 000 балів в AnTuTu і розкішну продуктивність в іграх. Але смартфон мав козир, який сильно вирізняв його серед конкурентів.

На борту було встановлено супер швидку зарядку виконану за фірмовою технологією компанії – SuperVooc. Коли навіть у флагманських Xiaomi пропонували 18 Вт, Realme змогли поставити швидку зарядку на 50 Вт за невеликого цінника, плюс смартфон досить швидко став цілком доступним за субфлагманською ціною.

Враховуючи хороший об’єм батареї – 4000 мАг, гаджет заряджався у Full всього за пів години – це було перемогою. На той час у конкурентів для повної зарядки потрібно було “маринуватися” вдома до 1.5 години. Таким чином, пристрій став еталоном автономності у своєму сегменті.

У своїх наступних сублагманських та бюджетних гаджетах вони стали ставити швидку зарядку, яка на 50-70% була швидше ніж у інших.

Зараз, у 2022 році вони все ще є лідерами ринку в цьому напрямку і вслід за ними багато брендів наголошують на швидкій швидкості “дозаправки” телефону.

Більше кадрів

На початку 2020 року на ринок виходить Realme 6. Вкрай вдалий апарат, який став найпотужнішим конкурентом для бюджетників та субфлагманів Xiaomi.

Тепер вони мали завдання зробити ще щось круте і першими вивести це в обіг і це вийшло дуже успішно.

Realme 6 фактично першим на ринку в бюджетному сегменті запропонував користувачам IPS екран з дуже якісною матрицею, але найголовніше – в ньому з’явилося 90 Гц. Підвищена частота у бюджетнику – це здавалося справді круто і це привабило неймовірну кількість покупців для компанії.

Крім того, пристрій був ще й дуже продуктивним, на той момент працюючий Realme 6 на Helio G90T мав 8 Гб ОЗП і видавав 330 000 + “балів” в AnTuTu.

Вони змогли просто вразити багатьох фанатів Xiaomi, які ганялися за флагманським Mi 8 (який видавав лише на 70 тисяч балів у більше за значної різниці в ціні).

Після цього практично кожен смартфон бренду оснащували екраном з високою герцовкою, Xiaomi така функція була тільки в передфлагманських смартфонах з дуже високим цінником.

Таким чином, Realme задали тренд на високу герцовку, яка має бути доступна не лише власникам флагманів, а й звичайним користувачам. Досі навіть у найдешевших смартфонах бренду ми можемо бачити підтримку 90-120 Гц. Це дуже круто!

Дивись на світ ширше

Бренд прагнув розвиватися дедалі швидше і впроваджувати ринку нові технології нон-стоп. Через більше року після виходу на ринок вони вже змогли залучити величезну фанатську базу завдяки гарному маркетингу та якісним гаджетам.

У 2019 році розпочалися перегони камер, перегони мегапікселів. Бренд також вирішив тут відзначитись. У смартфоні Realme 5 з’явився модуль надширококутної камери.

Це був перший апарат на ринку в бюджетному сегменті, який запропонував користувачеві можливість кардинально змінити кут огляду і значно розширив варіативність зйомки на смартфон.

Гаджет отримати 4 модулі камер і тильна панель виглядала дуже незвичайно в порівнянні з тим самим Redmi Note 7, смартфонами від Honor і Samsung, які пропонували 1-2 об’єктиви.

Xiaomi були такі близькі, але не встигли. Realme 5 вже вийшов на ринок із конвеєра на початку серпня 2019 року. Xiaomi лише в середині вересня викотили свій бюджетник із надширококутною камерою – Redmi Note 8.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Realme
  • Останні записи

    YouTube розробляє нові методи протидії блокувальникам реклами

    Відеосервіс YouTube продовжує активно боротися з використанням блокувальників реклами, аргументуючи це тим, що користувачі, які…

    13.06.2024

    Тім Кук в інтерв’ю після WWDC 2024 пояснив усі нюанси презентації

    Гендиректор Apple, Тім Кук, недавно дав коротке інтерв'ю закордонному блогеру Маркусу Браунлі. У цьому 16-хвилинному…

    13.06.2024

    Як часто потрібно заряджати старі смартфони: не забувайте, інакше вони можуть вийти з ладу

    Ви відправили на пенсію кілька смартфонів? І тепер вимкнені мобільники лежать у шафці? Періодично вмикайте…

    13.06.2024

    Basemark представила новий графічний тест Breaking Limit

    Basemark представляє новий еталонний тест для настільних комп'ютерів, ноутбуків та портативних пристроїв. Це справжній кросплатформовий…

    13.06.2024

    В мережі показали Google Pixel Watch 3 XL з дуже великим дисплеєм

    Схоже, Google планує збільшити не лише смартфони, але й смарт-годинники у новому поколінні. Авторитетний інсайдер…

    13.06.2024

    iPhone з iOS 18 сповіщатимуть про використання повільної зарядки

    На конференції розробників WWDC 2024 компанія Apple представила кілька значних оновлень операційної системи iOS 18.…

    13.06.2024