Названо 7 способів прискорити роботу старого Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли ваш смартфон починає сповільнюватися, ви можете подумати, чи це не почало його кінця. Однак це може бути просто цифрове сміття, що накопичилося за рік. Оскільки 2022 добігає кінця, зараз саме час очистити Android від сміття і почати новий рік з швидшим телефоном, яким ви зможете користуватися довше.

Ми говоримо про Android, тому майте на увазі, що майже кожен смартфон має власний інтерфейс. Деякі з наших пропозицій можуть бути не застосовні до конкретного телефону, а інші будуть доступні в різних меню. Ви завжди можете скористатися функцією пошуку на вашому пристрої, щоб застосувати ці поради до вашої ситуації.

Вимкніть і знову увімкніть

Можливо, це найбанальніша порада з усіх, але вона стоїть першою у списку не просто так: велику кількість проблем з Android (і взагалі з технікою) можна усунути простим перезапуском. Якщо ваш телефон працює повільно протягом певного часу, спробуйте перезавантажити його і подивитися, чи вирішить проблему.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спробуйте мінімалістський підхід

Замість використання програм для кожного сервісу, який ви хочете спробувати, ви можете дотримуватися мінімалізму, щоб поліпшити продуктивність вашого телефону. Наприклад, програми соціальних мереж розроблені таким чином, щоб тримати вас на гачку і змушувати переглядати якнайбільше реклами. Та ж логіка застосовна до відеосервісів: TikTok або YouTube. Якщо ви видалите ці програми та переглядаєте ці сайти в Chrome, ви побачите, що витрата заряду батареї значно зменшиться, тому що сайти не можуть використовувати стільки датчиків із браузера.

Інший підхід полягає у використанні Lite версій популярних додатків. Це урізані версії програм, призначені для смартфонів низького класу. Зайдіть до Google Play і знайдіть Camera Go (додаток для камери, розроблений Google). Ці програми будуть споживати менше ресурсів і дозволять вашому телефону працювати краще.

Перевірте наявність оновлень програмного забезпечення

Зазвичай ми рекомендуємо оновлювати телефон до останньої версії Android, але якщо ви хочете зберегти свій телефон, то в цьому є певний компроміс. Якщо є оновлення безпеки, його обов’язково потрібно встановити, щоб захистити свій телефон та уберегти його від шкідливих програм. А ось із загальними оновленнями можуть виникнути складнощі. Якщо оновлення містить серйозні зміни, швидкий пошук у Google має показати, що інші люди отримали з новим програмним забезпеченням. Якщо телефон старий, погано оптимізоване оновлення програмного забезпечення може вивести його з ладу, тому перед оновленням завжди перевіряйте наявність проблем із продуктивністю, про які повідомляли інші користувачі.

У багатьох випадках телефони випускають патчі для усунення проблем, пов’язаних з оновленням програмного забезпечення. Після того, як проблеми будуть вирішені, оновлення телефону може безперечно покращити його продуктивність. У будь-якому випадку Google – ваш друг.

Видаліть програми, якими ви не користуєтеся

Всі ми винні в тому, що завантажуємо програми, коли вони в тренді або популярні, і незабаром забуваємо про їхнє існування. Якщо ваш телефон сповнений невикористовуваних програм, видаліть їх, щоб збільшити час автономної роботи та зручність використання.

Багато програм працюють у фоновому режимі та використовують датчики телефону, навіть якщо ви їх не відкриваєте, що може призвести до розрядки батареї та уповільнення роботи пристрою. Щоб швидко видалити такі програми, перейдіть до Установки > Сховище > Інші програми та видаліть програми, які не використовуються. На деяких телефонах ця опція може знаходитись на іншій сторінці налаштувань.

Видаліть мотлох, щоб звільнити місце

Хороша програма для керування файлами – обов’язкова умова для відстеження того, що займає місце на вашому смартфоні. Програма Files Go від Google призначена для старих та повільних телефонів Android, але ви можете використовувати його на будь-якому пристрої, щоб швидко звільнити місце. Існує безліч інших способів звільнити місце на Android, але жоден з них не є таким універсальним і ефективним, як Files Go.

Ви також можете перевірити налаштування улюблених програм для обміну повідомленнями, щоб дізнатися, чи не накопичується у вас занадто багато файлів. Такі програми, як WhatsApp, дозволяють вимкнути автоматичне завантаження медіафайлів, а також заборонити зберігати всі відкриті медіафайли у фотогалереї.

Перемістіть свої фотографії в хмару

Якщо ви зберігаєте свої фотографії тільки на смартфоні, то через один незначний інцидент ви можете втратити цілу купу хороших спогадів. Резервне копіювання фотографій у хмару за допомогою таких програм, як Google Photos або OneDrive, забезпечить їх збереження та звільнить місце на пристрої для більш ефективної роботи.

Почніть з нуля

Якщо жодна з цих порад не допомогла, створіть резервну копію всіх даних на телефоні Android, і почніть все спочатку. Це можна зробити двома способами. Простіший і безпечніший спосіб — зробити скидання налаштувань до заводських, що стирає дані з телефону та відновлює його у вихідний стан. Ви не втратите свої дані, якщо вони були збережені в резервній копії, але свіжа версія Android допоможе вам відчути себе новою людиною.

Якщо ви відчуваєте себе авантюристом і не проти щоденного усунення несправностей протягом перших кількох тижнів, ви можете спробувати встановити на свій телефон ПЗУ. Це складно і загрожує анулюванням гарантії та виходом телефону з ладу, тому не намагайтеся зробити це на своєму основному смартфоні.

Однак цей спосіб має значні переваги, якщо ви оберете правильну версію Android для свого смартфона. Наприклад, Pixel Experience – це ROM, націлений на те, щоб запропонувати Google Pixel-подібним досвід на інших телефонах Android. Аналогічно, Paranoid Android – це версія Android, орієнтована на конфіденційність.

Користувальницькі ПЗП дозволяють видалити інвазивне стеження Google, випробувати найновіші версії Android на своєму телефоні та додати корисні функції, які ніколи не були доступні на вашому телефоні. Якщо ви технічно підкована людина, це може стати цікавим способом омолодити ваш старий телефон. Однак для більшості людей цей клопіт не вартий того.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.