Експерт розповів, як зберегти заряд смартфона на морозі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон – давно звична частина нашого життя. Відсутність навіть самої базової функції такого гаджета – зв’язку – вже серйозно ускладнює справу. Але власники смартфонів часто стикаються із поширеною проблемою – взимку батарея не тримає заряд. Експерт поділився лайфхаками, як не залишитись на морозі в інформаційному вакуумі.

В чому причина?

Спочатку потрібно зрозуміти, що призводить до швидкого зникнення заряду. Причина – у хімічних реакціях, на яких засновано роботу батареї смартфонів, пояснює менеджер з експлуатації та інтеграційного тестування Мегафона Антон Федін.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“У холоди багато смартфонів розряджаються швидше звичайного, а в деяких випадках можуть і зовсім відключитися в найнесподіваніший момент. Справа в тому, що літій-іонні акумулятори, які встановлюються в пристроях, не завжди справляються з роботою при низьких температурах. Причина криється в хімічних реакціях, що відбуваються в батареї на морозі: уповільнюється іонний обмін, збільшується внутрішній опір”, – каже експерт.

Найчастіше таке відбувається зі смартфонами старих моделей. В останніх лінійках батареї вдосконалили, тому ризик зіткнутися з такою проблемою менше.

ТОП-3 лайфхаків зі збереження заряду

Почнемо з очевидного – смартфон перед виходом із тепла на холод варто зарядити. Але це зовсім не гарантія того, що заряд не почне стрімко падати. Важливо й те, як ви поводитеся з гаджетом на вулиці – і після повернення з морозу.

Експерт від Мегафона Антон Федін дає три основні поради, які допоможуть продовжити життя акумулятору: “Передусім, тримайте телефон, що називається, ближче до серця. В ідеалі – у внутрішній кишені одягу. Не носіть його в сумці або рюкзаку, там він набагато швидше замерзне.

Намагайтеся, щоб пристрій не перебував на холоді тривалий час – прибирайте в кишеню відразу після того, як закінчили розмову або надіслали повідомлення.

Коли ви повертаєтеся з вулиці, не поспішайте ставити телефон на зарядку. Дайте пристрою нагріватися до кімнатної температури. Якщо прогулянка була недовгою, наприклад, від магазину біля будинку, 20 хвилин для «відпочинку» смартфону буде достатньо».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.