Чому HUAWEI Mate 50 Pro може розчарувати вас

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2020-2021 роках частка цього виробника на нашому ринку суттєво знизилася, а зараз, коли та ж динаміка простежується щодо Samsung та Apple, у китайців з’явився шанс відвоювати позиції. Восени цього року компанія представила новий смартфон HUAWEI Mate 50 Pro, який активно просувається в українському роздробі, а нещодавно він навіть очолив рейтинг DxOMark. Але за ширмою ультимативного флагмана ховається безліч проблем, які змушують відмовитися від покупки камерофона.

Виріз на екрані HUAWEI Mate 50 Pro

До 2023 року ми вже встигли відвикнути від чубчиків. Навіть Apple у новому iPhone 14 Pro вирішила відмовитися від цього дратівливого елемента дизайну, придумавши Dynamic Island. Але HUAWEI живе у своєму всесвіті, де чубок є невід’ємною частиною екрану, без якого нікуди. Але чи так вона корисна?

Виріз HUAWEI Mate 50 Pro приховує фронтальну камеру та 3D-сканер обличчя, що покращує розпізнавання. Ось тільки функціональність подібного набору така ж, як на дешевому смартфоні з Face Unlock: для входу в банківську програму все одно доведеться вводити пароль або прикладати палець, як і при здійсненні транзакцій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Чубчик HUAWEI Mate 50 Pro вийшов марним, так що можна було обійтися більш акуратним вирізом

То який тоді сенс спотворювати лицьову панель, якщо єдиним працюючим засобом біометричної автентифікації залишається старий добрий сканер? Якщо вас не дратує чубчик — нехай. Але врахуйте, що в Huawei Mate 50 Pro вона дуже широка, через що в рядок стану міститься лише пара-трійка значків.

Фронтальна камера на телефоні

HUAWEI Mate 50 Pro позиціонується як фотофлагман, що не співвідноситься з можливостями його передньої камери. Виробник поставив фронталку з екстремально скромною фокусною відстанню 18 мм, що робить її ультраширококутною. Кут захоплення настільки широкий, що часом на знімках можна побачити спотворення пропорцій об’єктів у кадрі. Проблема вирішується примусовою зміною поля огляду в налаштуваннях зйомки, але є у фронталки Huawei Mate 50 Pro і непереборні косяки.

Як би ви не намагалися, але фронталка Huawei Mate 50 Pro не дасть вам можливість зробити селфі з розмиттям фону

Купуючи флагман, ви отримуєте смартфон, фронтальна камера якого позбавлена ​​автофокусування. І це при тому, що пристрої середнього класу на зразок Xiaomi 12 Lite або vivo V23 готові похвалитися фокусуванням по очах, яке зводить нанівець будь-яку ймовірність випадкових мастил. Чи не переконливо? Тоді як вам брак портретного режиму для фронталки? HUAWEI Mate 50 Pro не вміє розмивати фон на селфі, незважаючи на наявність 3D-сканера обличчя та наявності всіх технологічних можливостей вирішити проблему програмним шляхом.

Який процесор кращий для смартфона

Поки до нашого роздрібу не доїхали перші смартфони на Snapdragon 8 Gen 2, найкращим мобільним процесором залишається Snapdragon 8+ Gen 1. І HUAWEI Mate 50 Pro його отримав! Щоправда, у усіченому варіанті 4G. Так, в Україні 5G-смартфони не потрібні, але, крім відсутності підтримки мереж п’ятого покоління, реалізація Snapdragon 8+ Gen 1 у виконанні HUAWEI має купу інших недоліків.

Через пару хвилин від флагманської продуктивності Snapdragon 8+ Gen 1 у реалізації HUAWEI Mate 50 Pro не залишається жодного сліду

Головний із них — троттлінг . Результати тестування HUAWEI Mate 50 Pro у CPU Trottling Test та Wild Life Stress Test змушують жахнутися. Під високими навантаженнями смартфон моментально скидає продуктивність ядер процесора, що робить його реальний рівень порівнянним із відносно недорогим HONOR 70. Разом з тим зниження частоти ядер не вирішує проблему нагрівання, та й автономність Huawei Mate 50 Pro з акумулятором на 4700 мАг далека від ідеалу. І ні на що з цього не скаржаться власники смартфона Xiaomi 12T Pro з тим же процесором Snapdragon 8+ Gen 1, але з «правильною» реалізацією.

Ціна HUAWEI MATE 50 Pro

Розповідаючи про недоліки HUAWEI Mate 50 Pro, я навіть не загострюю увагу на відсутності Google-сервісів, оскільки з цим віддані фанати HUAWEI вже змирилися. Але навіть вони будуть шоковані вартістю новинки. У базовій версії на 8/256 ГБ смартфон продається за 60 000 гривень.

За ті ж гроші ви можете постаратися придбати Samsung Galaxy S22 Ultra, а торішній фотофлагман Xiaomi Mi 11 Ultra без урізаного процесора і настирливої ​​чубчика коштуватиме всього 30-35 тисяч гривень. І що ви виберете?

Чи варто купувати HUAWEI Mate 50 Pro

Безумовно, HUAWEI Mate 50 Pro витканий не тільки з недоліків. У нього справді крута камера, чия головна фішка — змінна діафрагма. Екран нехай і має скошені грані, що спричиняють випадкові натискання і завдають певних незручностей при наборі тексту, але він може порадувати яскравою і контрастною картинкою.

Однак купувати HUAWEI Mate 50 Pro варто тільки людині, яка не вимагає від смартфона нічого, крім якості фото. Щодо цього новинка HUAWEI не розчарує і, можливо, навіть приємно здивує. Ось тільки в процесі експлуатації ви зіткнетеся з такими незручностями, що відсутність сертифікації Google здасться вам найменшою з проблем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.