Статті

Смартфони, на які покладали великі надії, але вони провалилися

Share

Думаю кожен з вас, принаймні з тих хто досить тривалий час цікавиться світом мобільних технологій, застав тих самих виробників смартфонів на яких на певному етапі покладалися дуже великі надії, їм пророкували шикарне майбутнє і верхні позиції в топах пристроїв, що найбільше продаються.

Однак, далеко не всі надії на таких виробників виправдалися, хтось зараз звичайний середняк на ринку про який ніхто не згадує, а хтось зовсім безслідно зник з незрозумілих причин. Якраз про таких виробників і йтиметься в цій статті, приємного читання).

LeEco

Цей виробник взявся буквально звідки, їх продукція миттєво набула популярності і потім він так само швидко і непередбачено зник. Для мене він досі залишається одним із найтаємничіших виробників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія LeEco була заснована у Китаї, у 2014 році. Інформація про початкові інвестиції в інтернеті, на жаль, відсутня. Але інформація про крах компанії є. Почалося все з проблем у засновника компанії, 2017 року китайський суд вилучив у нього, його дружини та компаньйонів майно на суму від 180 до 200 млн доларів, точна сума не називається.

У цьому ж році на компанію було подано позов до суду від компанії Vizio через те, що не було виплачено неустойку. У зв’язку з цими подіями було продано велику частку акцій та закрито велику кількість магазинів. Зараз компанія начебто намагається реабілітуватися, але все це поки що на тлі чуток.

Meizu

Особисто я досі, іноді сумую через догляд цього виробника. На момент коли конкурували Meizu, Xiaomi та Huawei я завжди віддавав свою перевагу Meizu так як вони робили найкласніші смартфони в співвідношенні ціна/характеристики, навіть Xiaomi частенько програвали.

Мені дуже подобалася їхня фірмова оболонка та дизайн самих пристроїв. Напевно ніколи цього не говорив, але дизайн Meizu для мене буквально ідеал у мобільному світі.

Meizu і зараз випускає нові моделі, проте до Росії вони не доходять і випускаються вони тільки на китайській прошивці. Офіційної інформації про проблеми компанії немає, але за неофіційними даними вони почалися через розбіжності між основними акціонерами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024

    Ще дві людини готові протестувати чіп від Neuralink 

    Як повідомляє ABC News, У найближчі місяці Neural Link готується пересадити свій інтерфейс мозок-комп'ютер (BCI)…

    19.05.2024

    Android-смартфони в ціновій категорії 500 доларів зростуть у ціні

    У мережі знову з'явилася інформація про те, що Android-смартфони подорожчають. Причиною цього є перехід на…

    19.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дисплеї

    Сервіс мікроблогів X і Reddit отримали безліч повідомлень від перших користувачів нового iPad Pro M4,…

    19.05.2024

    Нова версія Mac Studio для Mac Pro буде доступна не раніше середини 2025 року

    За словами Марка Гурмана з Bloomberg, Apple не буде оновлювати Mac Studio і Mac Pro…

    19.05.2024