Статті

Що потрібно Android у 2023 році, щоб бути кращим за iPhone

Share
Час читання: 5 хв.

Операційна система Apple для iPhone вперше за більш ніж десятиліття випередила Android від Google. Ось що потрібно зробити Google, щоб повернути місце.

Android опустився на друге місце у США після iPhone уперше більш ніж за десять років. Безкоштовну операційну систему з відкритим вихідним кодом, яка, як і раніше, використовується в більшості телефонів у світі, можна знайти на пристроях Samsung, Motorola та OnePlus. Навіть у поєднанні з бюджетними брендами, такими як TCL, Nokia та Blu, телефони з Android не можуть перевершити продажів iPhone у США.

З глобального погляду домінування Apple – це виняток. США, Канада та Японія – єдині країни, де Apple має перевагу над Android. В іншому Android лідирує, зазвичай, з великим відривом.

Відставання Android говорить про престиж, який Apple створила довкола франшизи iPhone. Від знаменитостей, сфотографованих у кафе з приставленими до вух айфонами, до нічних телеведучих, які влаштовують жарти з Apple Watch, пристебнутими наручниками до зап’ястя, продукти Apple – це і функціональність, і мода для аристократичного стану Америки. І завдяки iMessage Apple створила розділ для обміну повідомленнями, в якому «заможні» насолоджуються садами з блакитними бульбашками, а «незабезпечені» вирушають у зелене убожество. Чорт, навіть кінолиходіїв не можна знімати на iPhone.

Але є підстави для оптимізму щодо спроб Android повернути корону в США. Google створює екосистему навколо Pixel 7, у тому числі з випуском Pixel Watch. Планшет Pixel з’явиться наступного року. І Android має власну базу затятих шанувальників, навіть якщо вони не на голлівудському знімальному майданчику.

То що може зробити Google, щоб Android знову став актуальним у США? Ось кілька способів.

Подвійна ставка на екосистему

Google знадобилося занадто багато часу, щоб випустити Pixel Watch, дозволивши Apple Watch діяти як троянський кінь і тримати людей замкненими в саду Apple.

«Екосистема Apple дуже чіпка. Особливо годинник. Як тільки ви купуєте цей годинник, ви прив’язуєтесь до iPhone», – сказав аналітик Techsponential Аві Грінгарт. Google не мав такого до цього року. «І навіть у цьому випадку його перший годинник дійсно є продуктом версії 1.0».

Повільний рух Google Pixel Watch на ринок означає, що Apple Watch залишаються далеко попереду. Принаймні тепер у власників Pixel є можливість не почуватися обділеними.

Ринок США відрізняється від решти світу тим, що на ринку Android набагато менше конкуренції. Побоювання з приводу того, що китайські технологічні компанії відстежують американських споживачів, по суті унеможливили роботу таких брендів, як Huawei, Xiaomi та Oppo, у США. Залишається кілька брендів, які можуть продавати альтернативи за межами Samsung та Google.

“Збільшення кількості пристроїв на ринку також дає операторам зв’язку більший вибір пристроїв, які вони можуть роздавати безкоштовно або проводити більше рекламних акцій”, – сказав Аншел Саг, аналітик Moor Insights & Strategy.

Відсутність різноманітності виробників – лише одна проблема, з якою стикається Google. Лінія iPad продовжує залишатися популярним пристроєм другого екрану, виступаючи як інтернет-шлюз як для малюків, так і для людей похилого віку. На думку спадає лише один високоякісний Android-планшет Samsung Galaxy Tab S8 Plus, але його програмне забезпечення далеко не так досконало, як ОС iPad, і часто здається, що це версія Android для великого екрану. Google вже анонсувала «преміальний» планшет Pixel на 2023 рік, але йому справді потрібно справити враження, щоб привабити натовпи споживачів, які звикли дивитися на iPad як на планшет.

На жаль, є одна область, в якій Google, можливо, не зможе запропонувати життєздатного конкурента Apple, це ноутбуки і домашні комп’ютери. Chromebook від Google – це відмінні недорогі ноутбуки для виконання основних завдань, але їм не вистачає потужності та гнучкості, щоб запропонувати функціональність, яку можна знайти у MacOS та Windows. Це ринок, який вже поділений Apple та Microsoft, що ускладнює для Google створення життєздатної альтернативи. Навіть якби це було так, встановлена ​​база була б настільки мала, що не залучила б провідних розробників. Тут найкращий варіант для Google — продовжувати краще інтегрувати свої продукти з комп’ютерами Mac та Windows, щоб запропонувати можливості, які можна порівняти з iPhone і Mac.

Матерія має значення

Одна з областей, де Google домінує над Apple, — це розумний будинок. Купертіно рідко швидко переходить до нових категорій продуктів, про що свідчать багаторічні чутки про гадану гарнітуру Apple VR/AR і автомобіль Apple. Apple дійсно намагалася докласти зусиль до домашніх пристроїв за допомогою HomeKit, але значною мірою про це забули. Google, з іншого боку, активно присутня в розумному будинку завдяки дисплеям з голосовим помічником, таким як Nest Hub, продуктам Nest WiFi, Doorbell і камерам.

На жаль, індустрія розумного будинку зупинилася через величезну кількість конкуруючих продуктів, що збивають з пантелику споживачів. Людина, яка має розумну колонку Amazon Alexa, може бути не впевнена, чи буде вона працювати з дверним дзвінком Google Nest.

Введіть Matter, універсальний стандарт розумного будинку, який дозволить новим домашнім пристроям незалежно від бренду взаємодіяти один з одним. Навіть Apple, компанія, яка любить створювати обгороджені сади, приєдналася до альянсу Connected Standards Alliance разом із Amazon, Google, Samsung, Ikea, Lutron, Signify та іншими.

“Це область, в якій Google могла б скористатися деякою перевагою, створивши більше цих елементів управління або просто надавши їх більше в Android”, – сказав Грінгарт. Це включає створення домашньої сторінки людини, віджети і встановлення з’єднань між декількома пристроями. Грінгарт сказав, що Google повинен дати людям зрозуміти, що сумісність з розумним будинком найкраще досягається на Android.

Обійдіть Apple в інноваціях

Заходи, присвячені продуктам Google, продовжують покращуватись, приносячи велику виробничу цінність та фанфари, але все ще не можуть передати ту ж магію, що й Apple. Компанія з Купертіно, штат Каліфорнія, як і раніше, має здатність викликати ажіотаж навколо свого сімейства продуктів і послуг. Захоплена риторика керівників, змішана з високою продуктивністю, може змусити людину повірити, що Apple пропонує новітні технології та інновації, навіть якщо це завжди так.

Екрани з високою частотою оновлення, оптична стабілізація зображення та лазерне автофокусування – всі функції, про які Apple затамувавши подих кричить, вперше з’явилися на Android.

Однак є споживачі, які бачать крізь химерні макрозйомки та хочуть першими користуватися новими технологіями. Це область, в якій Google має подвоїти зусилля, щоб залучити ентузіастів.

Вже ходять чутки про складний пристрій Pixel, який міг би конкурувати з Samsung Galaxy Z Fold 4.

«Я думаю, що [Samsung] дійсно починає набирати обертів там. І я думаю, що це видно, але проблема в ціні, так?», — сказав Сег. Якщо Samsung зможе і надалі знижувати ціни на складні пристрої, це допоможе підвищити популярність категорії та посилить конкуренцію. «В результаті конкуренція, ймовірно, призведе до збільшення продажів та конкурентоспроможніших цін».

Google також активно рекламує функції Pixel, такі як прямий переклад, у рекламі чемпіонату світу з футболу 2022 року. Pixel 7 також є офіційним «фанатським телефоном» НБА цього сезону з рекламним роликом за участю гравця Янніса Адетокумбо та актора Сіму Лю. Повідомляється також, що Google розмістила найбільше замовлення на пристрої Pixel 7 більше, ніж будь-яка попередня ітерація. Незалежно від продажів і схвалення знаменитостей, Google потрібно, щоб Pixel відчував себе преміальним і ексклюзивним, що майже суперечить основному баченню Android як безкоштовної операційної системи з відкритим вихідним кодом. Тому що, якщо судити з успіху Apple, людям подобається почуватися «у натовпі».

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Британець замість iPhone 16 Pro отримав від Apple два блокноти

    У Великобританії чоловік замовив на офіційному сайті компанії Apple новий iPhone 16 Pro, але в…

    30.09.2024

    Microsoft випустила для ознайомлення безкоштовні версії Windows 11

    Компанія Microsoft представила безкоштовні ознайомчі версії Windows 11 перед виходом великого оновлення 24H2. Як правило,…

    30.09.2024

    Новий MacBook Pro на базі M4 отримає вдвічі більше ОЗП

    Авторитетний інсайдер під ніком ShrimpApplePro поділився у сервісі мікроблогів X фотографією упаковки базового 14-дюймового MacBook…

    30.09.2024

    Експерти розібрали Samsung Galaxy S24 FE і оцінили його ремонтопридатність

    YouTube-канал PBKreviews провів повне розбирання нового смартфона Galaxy S24 FE, щоб оцінити його ремонтопридатність. Що…

    30.09.2024

    Sony прискорить розробки ігор для PlayStation за допомогою штучного інтелекту

    Компанія Sony прагне зробити процес створення ігор для PlayStation більш ефективним та якісним, використовуючи передові…

    30.09.2024

    Яким має бути сучасний ноутбук для роботи

    Технології не стоять на місці - це стосується абсолютно всього. Поговоримо про ноутбуки. Уявімо ситуацію,…

    30.09.2024