Статті

Топ-5 ситуацій, коли потрібно відключити усі оновлення на Android смартфоні

Share
Час читання: 2 хв.

Будь-який смартфон має оновлюватися. У процесі оновлень операційна система покращується та отримує різні патчі. Апдейти впливають на безпеку – неможливо відразу створити ідеальну систему: знаходяться різні вразливості та “дірки” в коді, які оперативно усуваються розробниками.

Також відбувається і з додатками – крім нового функціоналу, оновлення приносять і поліпшення швидкості та безпеки.

У більшості Android-смартфонів можна вимкнути оновлення операційної системи та програм. У яких ситуаціях відключення може бути корисним?

1. У вас дуже повільний інтернет . Якщо оновлення йдуть фоном, то вам дуже важко користуватися інтернетом – сайти відкриватимуться повільно, а про швидкість завантаження медіафайлів можна взагалі промовчати.

Якщо ви знаходитесь у місцевості, де на екрані вашого смартфона немає 4G (LTE), то апдейти краще відключити до найкращих часів.

2. Підключення до мережі лімітовано . Припустимо, ви платите за кожен мегабайт або у вас дуже невеликий пакет трафіку, краще оновлювати програми і ОС в той час, коли ви підключені до швидкісного і безлімітного Wi-Fi.

Для цього можна використовувати будь-яке громадське місце. Благо, інтернет зараз є практично скрізь.

3. Ваш смартфон морально застарів . Ви використовуєте старий пристрій після жорсткого скидання і підібрали потрібні програми тих років.

Оновлення операційної системи в цій ситуації може перетворити ваш смартфон на дуже повільний пристрій. Якщо все працює на застарілому телефоні, краще вимкнути всі апдейти та діяти вже в міру зміни ситуації. Але тут варто розуміти, що не всі старі програми можуть коректно працювати.

4. У вас мало пам’яті на пристрої . А будь-який апдейт призведе до заповнення пам’яті, адже оновлення – це новий код, зображення та інші файли.

5. Ваш смартфон глючить та зависає . За ідеєю, такий пристрій потрібно скинути до заводських налаштувань. Але якщо не допомогло, то нести до сервіс-центру.

Якщо смартфон вам потрібен, а можливості виправити проблему у вас немає, апдейти краще відключити. Будь-яке оновлення несправного пристрою може призвести до перетворення його на цеглу.

Вимкнути завантаження та встановлення апдейтів для операційної системи можна в налаштуваннях, а для софту – у магазині програм, якими ви користуєтеся. Але не варто захоплюватися використанням морально застарілих додатків – вразливість вашого гаджета в цьому випадку зростає з кожним днем.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    Новий MacBook Pro на базі M4 отримає вдвічі більше ОЗП

    Авторитетний інсайдер під ніком ShrimpApplePro поділився у сервісі мікроблогів X фотографією упаковки базового 14-дюймового MacBook…

    30.09.2024

    Експерти розібрали Samsung Galaxy S24 FE і оцінили його ремонтопридатність

    YouTube-канал PBKreviews провів повне розбирання нового смартфона Galaxy S24 FE, щоб оцінити його ремонтопридатність. Що…

    30.09.2024

    Sony прискорить розробки ігор для PlayStation за допомогою штучного інтелекту

    Компанія Sony прагне зробити процес створення ігор для PlayStation більш ефективним та якісним, використовуючи передові…

    30.09.2024

    Яким має бути сучасний ноутбук для роботи

    Технології не стоять на місці - це стосується абсолютно всього. Поговоримо про ноутбуки. Уявімо ситуацію,…

    30.09.2024

    Нове дослідження: Використання фітнес-браслетів шкодить психіці

    Вчені з Льєжського університету в Бельгії провели дослідження, яке показало, що надмірне використання фітнес-браслетів та…

    30.09.2024

    Apple готує розумний гаджет для дому з homeOS

    Apple готується до запуску нового пристрою для розумного будинку, який може вийти вже 2025 року.…

    30.09.2024