Що робити, якщо навушник випадає з вуха

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Буває, нові навушники сидять як влиті, а трапляється, що покупка неабияк потріпле нерви. То «затички» вистрибують, то натирають, то впираються у стінку вушної раковини, тож звуку майже не чути. І сидиш у метро як гіббон – крутишся, поправляєш кожні 5 секунд то правий, то лівий. Сусіди вже обертаються – чи не лущивий? Досить терпіти це непотребство! Сьогодні розповім, чому навушники випадають із вух і що з цим можна зробити. Читайте уважно та не пропустіть корисні поради.

Реклама

Чому випадають навушники

Причин цієї проблеми може бути кілька. Незручні вкладиші, неправильне використання, індивідуальні анатомічні особливості або пробка з сірки, що банально накопичилася. Будь-яку з них можна вирішити.

Як носити бездротові навушники, щоб вони не випадали

Спочатку визначимося, як носити навушники? Здається, відповідь очевидна, але правильний спосіб багатьох здивує.

Від неправильного носіння випадають два види: вкладиші та вакуумні. Оскільки вони вставляються всередину вушного каналу, їхня форма відіграє ключову роль.

Вкладиші , або «крапельки», зазвичай використовують без насадок, оскільки вони відносяться до моделей відкритого типу і тримаються у вухах завдяки своїй формі. Зрозуміло, підходять не кожному юшку, незважаючи на прийняті стандарти та нібито універсальну конструкцію.

Чим допомогти горю, якщо у вас виявилися саме такі навушники:

  • купити насадку з фіксатором під наявну модель (важливо! вона повинна перекривати динамік і мікрофон);
  • придбати силіконові накладки – вони підвищать шумоізоляцію, приберуть зайве ковзання і заповнять анатомічні порожнечі (не підходять для спортивних моделей, оскільки вбирають вологу);
  • якщо навушники дротяні – зафіксувати шнур прищіпкою, вона зазвичай йде в комплекті.

Про всяк випадок залишу тут пару порад з форумів, деякі з них чудово працюють у польових умовах:

  • При носінні вкладишів надягати шапку або бандану. На просторах інтернету йшлося про джгут, але мене збентежило те, що можливий головний біль від надмірного тиску — сумніваюся, що комусь захочеться таке пробувати.
  • Деякі меломани придумали приклеювати провід до скроні скотчем. Хм… Почасти проблему вирішує, але на вулиці виглядає якось дивно. Удома мало хто буде носити навушники — адже зручніше включити колонку.
  • Якщо навушник дротовий — вставити його вгору ногами, щоб провід був за вухом. Ось це мені сподобалося справді непогана ідея.

Ну і з очевидного – приміряйте гарнітуру в магазині і не купуйте підозріло дешеві та гаджети сумнівного виробництва. Як правило, вони не розраховані на довге носіння та використання.

Чому вакуумні навушники випадають із вух? З цим питанням все зрозуміло — причина знову в анатомічних особливостях: ну не буває однакових вух, а отже, й універсальної форми «затичок». Краще поставити інше питання: вакуумні навушники випадають з вух — що робити?

  • Вставте навушник у вухо і відтягніть мочку вниз, злегка пропхаючи “затичку” всередину. З усієї богатирської сили давити не треба, інакше пошкодіть вушну раковину.
  • Підберіть зручні амбушури. Як правило, в комплектацію входять три розміри: великий, малий та середній. Також можна купити амбушюри окремо, які подобаються особисто вам: силіконові, поліуретанові, пінні і т. і. 
  • Враховуйте ваші анатомічні особливості. Вушна раковина у всіх різна, навушники випускаються за середніми стандартами. Якщо ви «не такий, як усі», краще замовити гарнітуру індивідуально, або заглибитися в тему вибору амбушюр або придивитися до накладних моделей.

Якщо вакуумні «крапельки» вирішили раптово випадати, хоч раніше сиділи добре — час замінити амбушюри. Через часте використання вони могли зноситися.

Як правильно поводитися з навушниками

Щоб техніка служила довго і була зручною, потрібно дотримуватися кількох правил:

  1. Не викручуйте максимальну гучність.
  2. Час від часу чистіть амбушюри, щоб у навушниках не накопичувалася вушна сірка.
  3. Не вставляйте затички занадто швидко або грубо, щоб сірка, що накопичилася у вушному каналі, не утворила пробку.
  4. Не штовхайте випромінювач дуже глибоко.
  5. Не висмикуйте навушники за дроти. Думаю, тут і пояснювати не треба, що ні вам, ні гарнітурі таке звернення на користь не піде.

Дотримуйтесь цих рекомендацій та насолоджуйтесь музикою довго!

Які накладки на навушники варто придбати?

На полицях магазинів та на аліекспресі можна знайти прості силіконові накладки та варіанти з гачками. Головне, стежити, щоб нове придбання не закривало технічно важливих частин навушника.

Втім, для популярних брендів випускають спеціальні насадки, наприклад, ті ж Air Pods легко можна оснастити однойменними накладками AirPods Covers, єдине, в чохол навушники з ними запхати важкувато.

У Bose цей момент заздалегідь продуманий, наприклад, спортивні моделі вже мають надійне кріплення «метеликом», яке щільно фіксує навушник. Наприклад, у Bose Sport Earbuds . Та й будь-які інші навушники-вкладиші з каталогу мають надійну фіксуючу деталь.

Сподіваюся, я допоміг розібратися з проблемою випадання навушників із вух, і тепер зрозуміли, що тут можна зробити.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ