Чому смартфони realme набагато кращі, ніж Redmi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Довгий час смартфони, що виходили під егідою Redmi, носили статус “народний виробник”, оскільки у співвідношенні ціни і характеристик рівним їм просто не було.

Однак, молодий бренд Realme, що з’явився в 2018 році, вирішив внести свої корективи в вже наявну картину. Але зробити це так просто не вдалося, все ж таки напрацьовані роками відгуки та ім’я Redmi зробило свою справу. Зараз же майже через 5 років боротьби кістку в кістку я можу заявити, що в даний момент купівля Realme набагато правильніше рішення.

Довести це хотілося б шляхом порівняння трьох моделей одного та іншого бренду в одній ціновій категорії. Сподіваюся вам буде цікаво, приємного читання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відразу хочу сказати, що за основу брав саме офіційний цінник на пристрої. Насамкінець залишу табличку для більш лаконічного порівняння без води.

Redmi Note 11 – Realme 8i

Обидва пристрої коштують в межаш 9 000 грн. Якщо виділяти плюси Realme, то потужність його процесора перевищує на солідні 90 000 балів у Antutu, екран 120гц, замість 90 у Redmi, і пам’яті він має 6/128гб, замість 4/64 у конкурента.

Камери тут приблизно однакові, хіба що колірна обробка у смартфонів різна. У Realme фото більш квітчасті, в той час, як у Redmi більш природні. Місткість акумулятора у них теж дорівнює і єдиною перевагою Redmi виявилося лише наявність швидкої зарядки на 33W у той час, як у Realme 18W. Але сумніваюся, що це допоможе йому хоч трохи почати конкурувати.

Redmi 10A – Realme C31

Ці девайси одні з найдешевших, що зараз у принципі можна придбати. Та й, у принципі, вони майже ідентичні один одному. Обидва коштують 5 000 грн, мають однакові дисплеї, ємність акумулятора, швидку зарядку на 10W, у обох відсутній модуль NFC і камери формально теж однакові.

На папері різні, а чисто технічно однакові, тому що додатковий модуль на 2 Мпікс у смартфоні за 7500 це така крапля в морі, що ви й різниці не помітите. Єдина їхня різниця це пам’ять і потужність процесора, Redmi має 4/64гб пам’яті в той час, як Realme всього 3/32гб. Але при цьому у Realme в Antutu 225 000 балів, а у Redmi 105 000. Різниця самі розумієте колосальна, тому чисто рахунок процесора Realme вже на голову вище

Redmi Note 11 Pro Plus – Realme GT

У цьому випадку Realme трохи поступається в ціні, він коштує 12 000 в той час, як Redmi має ціну 13 000 гривень. І це порівняння буде для когось спірним, хоча для мене вибір очевидний. Дисплеї та ємність акумулятора у обох девайсів однакові. в іншому є розбіжності. Realme оснащений свіжим Snapdragon 888 і набирає в Antutu цілих 820 000 балів у той час, як Redmi зі своїм MediaTek Dimensity 920 важко дотягує до 500 000. Так само він має 8/128гб пам’яті проти 6/128 у Redmi.

Тепер перейдемо до камер, все ж таки у Redmi стоїть модуль на 108 Мпікс, а у його конкурента 64. Різниця повинна бути величезною і так, вона є, тільки ось не така вже й величезна. До того ж, щоб отримати більш детальне фото вам потрібно буде спочатку відкрити налаштування камери та активувати режим 108 Мпікс. А робити це я буде мені здається 1 людина зі 100 і той раз на місяць. У стандартному режимі вони знімають однаково. Але ось до явного плюсу Redmi можна віднести наявність швидкої зарядки на 120W, Realme має 65W, що теж круто, але пристойно поступається Для мене, як я вже казав, вибір очевидний, вашу відповідь чекаю в коментарях).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.