Чому Apple не випускає iPhone XR 2

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

У вересні виповнилося рівно 4 роки з моменту виходу iPhone XR. Хто б міг подумати, що різнобарвний айфон стане бестселером! Apple, напевно, не робила на нього ставку, оскільки за кілька років до нього був iPhone 5C. Проте, варто визнати, що це був один із найпопулярніших Айфонів за весь час: зараз із популярністю цього недорогого смартфона можуть зрівнятися хіба що Pro-моделі. Тим цікавіше, чому Apple не випустила iPhone XR 2? Адже всі моделі набувають логічного продовження. Спробуймо розібратися в логіці Apple і таємницях купертинівського неймінгу!

Реклама

Чому iPhone XR так називається

iPhone XR – по суті, проміжна версія між iPhone X та iPhone XS. Цікаво, що компанія обрала букву «R»: зазвичай такі оновлення якраз позначаються буквою «S», хоча вона вже була зайнята. Окей, це міг би бути просто iPhone SE, але ні: Філ Шіллер, голова відділу маркетингу, натякнув , що літери в назвах iPhone нічого не означають . Але для нього особисто літери «R» та «S» були відсиланнями до спортивних автомобілів. Можливо, частка правди в цьому справді є: Toyota Matrix XRS – недорогий автомобіль, а Ford Focus RS – недорогий та швидкий.

Це ж не відповідь! Можливо, адже значення букв назві iPhone 4S чітко пояснив сам Тім Кук: він зазначив, що такий неймінг пов’язаний із появою Сірі в Айфоні . Після цього пояснення букв у назвах iPhone припинилися: iPhone 5S, 5C і iPhone 6S нам уже ніхто не пояснив за винятком SE – Special Edition. Ну, тут ми б і самі здогадалися, але все одно дякую.

iPhone 11 або iPhone XR

Чи жарт, але користувачі реально чекали виходу другого покоління iPhone XR. Якби не поява Pro-моделей, iPhone XR міг би випускатися і зараз, але вже у 3 чи 4 генерації. Проте Apple вирішила, що лінійка з такою назвою — разова акція, тому її замінив базовий iPhone 11 з більш спокійним забарвленням корпусу. Можливо, Apple заплуталася в Айфонах ще в той час: зараз моделей реально багато, до їхніх назв хоча б звикли. Насправді все простіше.

iPhone XR був і добрий, і поганий одночасно. Перевага його була в низькій ціні та хорошій продуктивності, недолік — у клеймі «дешевий» Айфон. Ви й самі пам’ятаєте, що всі блогери у своїх оглядах відразу назвали його доступним та бюджетним. Враховуючи те, що деякі люди досі вимірюють достаток за наявністю дорогого смартфона, Apple вирішила цього позбутися . У компанії вирішили, що Pro-моделі для тих, хто може дозволити собі трохи більше.

Зверніть увагу, що базові iPhone 11 та й взагалі будь-які з тих пір, ніхто не наважився назвати дешевими. Ідея «прошки» у тому, щоб створити враження, що ці моделі є нішевими. Крім того, iPhone Pro додає узгодженості лінійкам інших продуктів: iPad Pro, iMac Pro, MacBook Pro. Та й фанатам трохи спокійніше, що немає розрізненості.

Що купити замість iPhone XR

У нас часто запитують, чим замінити iPhone XR : як не крути, але легендарна модель у 2023 році отримає останнє оновлення iOS і вирушить на спокій. З одного боку, це, як і раніше, хороший смартфон, що видає непогану продуктивність: якщо судити з рейтингу AnTuTu , він справедливо кращий за iPad Pro 2, iPhone 8 Plus і iPhone X, але гірший за iPhone 11.

iPhone XR досі видає високі цифри у бенчмарках

Зважаючи на те, наскільки добре Apple оптимізує iOS для вікових моделей iPhone останнім часом, можна спокійно купувати його на 2023 рік. Тим більше, з урахуванням того, багато хто бере смартфони на 1-2 роки, після чого продають.

А ось з іншого – поспішати не варто: за чутками, 2023 року вийде iPhone SE 4, який стане точною копією iPhone XR. Смартфон втратить кнопку «Додому» і стане більше в розмірах, ніж iPhone 13 mini, але менше iPhone 14.

Залізо, за традицією, буде топовим — швидше за все, A16 Bionic. А ось чи отримає iPhone SE 4 Face ID – загадка. Можливо, що Touch ID вбудують у кнопку живлення як у iPad. Загалом має бути цікаво, але треба почекати до лютого-березня 2023 року.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ