Експерт пояснив, яким має бути адаптер для зарядки смартфона в авто

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Адаптер для зарядки смартфона в машині повинен бути забезпечений функцією багатоступінчастої системи захисту від замикання та перегріву, інакше він швидко вийде з ладу, як і прикурювач.

Реклама

“Це той випадок, коли потрібно забути про економію. Адаптер за ціною чашки кави навряд чи буде забезпечений багатоступінчастою системою захисту від замикання та перегріву. У кращому випадку він швидко вийде з ладу, а в гіршому – призведе до поломки прикурювача в автомобілі”, – наголосив експерт.

За словами Єфімова, головна характеристика, на яку варто звертати увагу при виборі аксесуара, – вихідна потужність, адже саме від неї залежить, з якою швидкістю заряджатиметься смартфон.

“Адаптер зі струмом 1А заряджатиме смартфон досить довго, а якщо паралельно включена GPS-навігація, потрібно ще більше часу — кілька годин. Щоб запитати батарею швидше, знадобиться пристрій з вихідною потужністю 2А або 2,4А. Якщо смартфон підтримує швидку зарядку, підберіть адаптер з такою самою технологією. Ця функція дозволяє зарядити пристрій швидше у півтора-два рази”, – зазначив Єфімов.

Експерт також додав, що варто купувати зарядний пристрій з витим дротом — це знижує ймовірність того, що він зламається. Крім того, власникам смартфонів також варто вибирати зарядку з двома та більше USB-портами, на випадок, якщо потрібно зарядити кілька пристроїв.

Незважаючи на це, зловживати зарядкою телефону в машині не варто. “Якщо постійно тримати смартфон на зарядці, батарея пристрою неминуче грітиметься. Це призведе до її деградації і скоротить термін служби”, – резюмував експерт.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ