Статті

Що трапиться, якщо не оновити ПЗ на телефоні

Share
Час читання: 2 хв.

Оновлення запускають низку нових можливостей для користувачів смартфонів. Але не завжди вони містять зміни, які власники телефонів справді хотіли б бачити у своїх гаджетів. Додатково для завантаження та встановлення оновленого ПЗ потрібні десятки або сотні мегабайт оперативної пам’яті, а під час активації сервісу телефон повинен бути обов’язково підключений до зарядного пристрою.

Враховуючи зазначені незручності, а також можливий ризик встановлення непотрібних оновлень, багато користувачів просто відмовляються від них. Спробуємо розібратися, що буде зі смартфоном, якщо тривалий час не оновлюватиме ПЗ.

Сенс оновлень смартфона

Основне завдання оновлень – зробити використання смартфону приємнішим для власника. В оновленій версії користувачів зазвичай чекає розширення функціоналу, наприклад, поява анімацій та заставок, нові режими на смартфоні.

Також розробники постійно стежать за тим, чи не виникають у попередній версії ПЗ помилки. Якщо такі є, оновлення дозволить їх уникнути. Помітити це можна за більш швидким скачуванням та встановленням додатків, а також відсутності «багів» при використанні нестандартних сервісів, які раніше викликали багато проблем.

Коли завантажувати та встановлювати нове ПЗ?

Сенс установки оновлень полягає ще й у тому, що відразу після виходу нової версії користувач може одним із перших оцінити, у чому її особливості. Думку окремих піддослідних цінують розробники ПЗ, які готові оплачувати компетентний і швидкий зворотний зв’язок.

Установку нового програмного забезпечення можна робити вже в день виходу оновлення. Але дехто не поспішає завантажувати собі новий функціонал. І це є логіка. Зазвичай версію розробники прагнуть випустити якомога раніше. Швидкість призводить до того, що в перші тижні використання багато користувачів помічають явні помилки. Наприклад, викид під час перегляду фото чи входу до інтернет-банку.

Пізніше, на підставі отриманих коментарів, ПЗ вносяться корективи. Ті, хто встановили оновлення трохи пізніше за більшість первинних користувачів, зазвичай не стикаються з явними багами системи.

Що буде, якщо не оновлювати смартфон?

Якщо встановлена ​​версія влаштовує власника смартфона, тому що вона не має серйозних багів, відрізняється зручним функціоналом, гнатися за оновленнями необов’язково. Але сам смартфон влаштований таким чином, що його ПЗ постійно потребує коригування. І якщо 2 місяці без оновлень він може працювати в нормальному режимі, то вже через півроку лаги та тривалі збої виникатимуть усе частіше.

У тих, хто дуже довго відмовлявся від оновлень, смартфон може просто вимикатися, не витримуючи навантаження поточних додатків, оновлення на які можуть встановлюватися у фоновому режимі, що призводить до конфлікту ПЗ і встановлених сервісів. До того ж, такі користувачі не зможуть оцінити всі привілеї, які створили для них розробники, які старанно виправляють помилки ПЗ попередніх версій.

Тим, хто не хоче бачити телефон, що зависає, рекомендується все ж оновлювати систему після того, як розробник доопрацював невеликі баги після виходу чергової версії ПЗ.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    5 продуктів Apple, які ймовірно знімуть з виробництва вже наступного місяця

    Згідно з джерелом, йдеться про майбутню невелику презентацію, на якій Apple покаже всьому світу нові…

    29.09.2024

    Samsung представила нові флагманські планшети Galaxy Tab S10+

    Samsung анонсувала дві моделі флагманських планшетів: Galaxy Tab S10+ з дисплеєм 12,4 дюйми та Galaxy…

    29.09.2024

    Google Messages отримає функцію захисту від шахрайства

    З'явилася інформація про те, що Google впроваджує нове доповнення до свого додатку для обміну повідомленнями…

    29.09.2024

    На Львівській митниці виявили незадекларовані iPhone 16 Pro і планшети вартістю близько 3 млн грн

    На пункті пропуску "Краківець-Корчова" митники виявили незадекларовані товари на суму близько 3 мільйонів гривень, серед…

    29.09.2024

    OnePlus 13 отримає підтримку зарядки на 100 Вт

    Згідно з нещодавніми витоками, OnePlus 13 матиме дротову зарядку SuperVOOC потужністю 100 Вт, що виділить…

    29.09.2024

    В жовтні гравців Warframe очікують два масштабних оновлення

    У жовтні для популярної екшен-RPG Warframe заплановано два великі оновлення. Компанія Digital Extremes представила на…

    29.09.2024