Скільки реально коштують ваші смартфони. Решта лише переплата за бренд

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для багатьох у 21 столітті смартфон став показником статусу, а не просто багатофункціональною машиною без якої буквально руйнується все реальне життя. Думаю багато хто помітив, що цінник на смартфони з кожним роком росте дуже пристойно. Безперечно, дорожчає вся продукція, і продукти, і одяг, але у відсотковому співвідношенні за останні роки цінник на мобільні пристрої піднявся значно сильніше.

І ось буквально днями мені стало цікаво, в яку суму обходиться смартфон виробнику? Добре доступ до всесвітньої мережі є у всіх я почав моніторити різні джерела. Офіційної інформації зі слів виробника безперечно немає, але деяку інформацію вам я все-таки виявив. Ще раз повторюся, деякі дані можуть частково відрізнятися від реальності. Приємного читання)

iPhone

Почнемо думаю з iPhone тому що це найжадібніший до грошей виробник. За оцінкою незалежних експертів середня собівартість всіх моделей майже однакова хіба, що у флагманських моделей вона нижча приблизно на 10%. Якщо ж брати загалом і загалом, то собівартість iPhone становить лише 30-40% від суми продажу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Візьмемо для прикладу iPhone 14 Pro Max, його офіційна ціна 1100 доларів, за нинішнім курсом, а ось собівартість приблизно 15 000 гривень. А ось у нас він у магазинах коштує біля 55 000 грн, що в 4 рази більше за його собівартість. Все це, звісно, ​​сумна картина для кінцевого споживача, який змушений переплачувати. Але знову ж таки, якщо когось не влаштовує, є безліч інших виробників.

Samsung

Samsung – корейська компанія примудряється лавірувати десь посередині. Начебто і з iPhone щорічно конкурує випускаючи топові флагмани за немаленькими цінами. А начебто б примудряється побитися з тоною китайських конкурентів на бюджетному та середньобюджетному ринках. З бюджетних моделей компанія Samsung отримує не так багато, тому що їх собівартість становить десь 70% від суми продажу.

Мабуть, Samsung прийшли до цієї політики після того, як китайські бюджетники кілька років тому зруйнували продажі лінійки смартфонів “J”. .

Китайські моделі

Напрочуд різниця в собівартості китайських моделей не така велика, та в Китаї ціни на них мало відрізняються. У Xiaomi, Huawei та смартфонів від BBK загалом однакова собівартість 75-85% від суми. Є й виняткові випадки, але якщо брати загальне співвідношення, це приблизно озвучені мною раніше цифри. Знову ж таки з бюджетників небагато менше, ніж із флагманів.

Але за економію теж опитування доводиться платити, Xiaomi наприклад до відвалу заб’ють ваш пристрій рекламою з якою будуть отримувати гроші, якщо ви її не відключите. хтось вирішує заощадити і забиває на підтримку пристроїв, що недавно вийшли, а хтось у свою чергу майже не вкладається в маркетинг тим самим знижуючи собівартість товару. А як ви вважаєте яка має бути націнка на смартфон?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.