Чому камера iPhone знімає краще, ніж інші смартфони

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Якщо ви давно стежите за презентаціями Apple або просто хоч раз переглядали сайт компанії, то знаєте, що про технічні характеристики Айфонов практично нічого не розповідається. Найчастіше надається поверхнева інформація, якої буде достатньо лише обивателям. Що вже говорити про виробників окремих компонентів, яких Apple дуже часто просто приховує, щоб не допустити будь-яких витоків про майбутні продукти. Виходить це, звісно, ​​не завжди. Тим більше що саме від постачальників часто просочуються дані про скорочення виробництва окремих механізмів.

Реклама

Днями Тім Кук відвідав центр розробки камер японської компанії Sony і своїм записом у соціальних мережах підтвердив, що Apple та Sony співпрацюють у цій галузі вже понад десять років. Що автоматично означає використання японських камер у смартфонах Apple. Розбираємося, що дає компанії з Купертіно таку співпрацю і які камери чекають на майбутні моделі Айфонів.

Яка камера у iPhone

Модулі камер для айфонів виробляє компанія Sony

Найчастіше дані про компоненти, які використовуються в iPhone, з’являються від ресурсів, подібних до iFixit , які проводять регулярний розбір всіх новинок Apple, складають докладний перелік вмісту пристроїв і намагаються визначити, хто яку частину зробив. Тим дивніше було побачити підтвердження співпраці між Apple та Sony від голови яблучної компанії. У соціальних мережах Тіма Кука з’явився такий запис:

Вже більше десяти років ми співпрацюємо з Sony, щоб створювати найкращі у світі датчики для камер iPhone. Дякую Кену та всій команді за те, що сьогодні показали мені ультрасучасний об’єкт у Кумамото.

У цій ситуації зовсім не дивує, що Apple купує камери у Соні. Скоріше навпаки. Так як японська компанія славиться своїми модулями, які встановлюються в дуже велику кількість Android-смартфонів, у тому числі від самої Sony. Дивує тут різниця в результаті між пристроями від Sony і Apple.

Якщо фотографії та відео з Айфона можна показувати хоч де і не буде соромно, то з Sony такий трюк не вийде. Зважаючи на все, алгоритми обробки підсумкових знімків та можливості процесора від Apple значно перевищують аналогічні від Sony. І через це виходить такий результат. Плюс до всього смартфони від Sony більше розраховані на те, щоб користувач попрацював з налаштуваннями в момент зйомки. У Apple же цілком протилежний підхід: навів, зняв. А автоматика все має зробити за вас.
На укропі видно, як Sony знову пересвічує фотографію, і відразу пропадають деталі.

Просто подивіться, яка гігантська різниця як знімки між Xperia PRO-I і iPhone 13 Pro Max. Відразу видно, що програмісти Apple не дарма їдять свій хліб. Тут задіяні всі можливості процесорів і нейромережі, які дозволяють витягнути деякі знімки на зовсім інший рівень. Похвалитися такими результатами смартфони від Sony просто не можуть.

iPhone 15 – камера

І, зважаючи на все, на цьому співпраця двох компаній не закінчується. Якщо в зйомці відео з Айфонами тягатися не може практично жоден Android-смартфон, то щодо фотографій все не так райдужно. На відміну від Sony, інші виробники добре працюють над алгоритмами обробки знімків, як, наприклад, Google, і на додаток до цього встановлюють у свої пристрої об’єктиви, які дозволяють вести зйомку з сильним оптичним наближенням. Як у Galaxy S22 Ultra, одна з телефотокамер якого дозволяє знімати з 10-кратним зумом.

Сучасні айфони подібним похвалитися не можуть, тому в Apple в даний момент працюють над тим, щоб встановити в майбутній перископ iPhone 15 Pro , який гарантує 10-кратне оптичне наближення. А основна та ширококутні камери повинні отримати більшу світлосилу для кращого захоплення світла та отримання світліших знімків в умовах недостатнього освітлення. Питання лише в тому, яка фірма вироблятиме нові модулі для Apple. Судячи з запису Тіма Кука, можна зробити висновок, що це буде Sony.

Якщо про перископ вже точно відомо, що він не дістанеться базовим моделям iPhone 15 , то решта камер ще може в них з’явитися. Залишається сподіватися, що Apple вирішить оснастити усі свої смартфони добрими камерами. Все-таки 12 мегапіксельні модулі в базових iPhone 14 та iPhone 14 Plus вже віджили своє. Звичайно, за рахунок однієї роздільної здатності хороші знімки не отримати, але хотілося б мати більшу чіткість на фотографіях при наближенні.

Очікування нових Айфонів завдяки такій співпраці стає дедалі цікавішим. Хочеться дізнатися, чи зможе Apple здивувати нас якістю фотографій та одночасно перемогти всіх конкурентів на Андроїді. А найголовніше — чи через це подорожчають нові смартфони від Apple . Але лише камерами співпраця Sony та Apple не обмежується. За інформацією порталу MacRumors , японська компанія має поставити Apple OLED дисплеї на кремнії (OLEDoS) для VR або AR гарнітури, яку ми можемо побачити наступного року.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ