Скільки оперативної пам’яті потрібно смартфону у 2022 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.
Дуже часто мені запитували, як у реальному житті так і в коментарях “Скільки оперативної пам’яті потрібно для комфортної роботи смартфона в 2022 році?” Питання, звичайно, дуже подвійне тому що на нього просто немає однозначної відповіді. Але все-таки я постараюся дати такі поради виходячи з яких ви змогли б самі прийняти рішення скільки оперативної пам’яті вам потрібно.
Насамперед вам потрібно самому собі відповісти на два питання 1. Для яких цілей ви купуєте смартфон? 2. Скільки часу ви плануєте користуватися ним. Потім вже виходячи з ваших відповідей потрібно робити вибір. Тепер перейдемо до невеликого опису варіацій пам’яті.
3ГБ і менше – цей варіант вже відразу можете відкидати тому що 3гб в даний момент це упор в стіну. При найменшому навантаженні будуть підлагоджування, зависання тощо. Це вам ні до чого, тому розглядати цей варіант я украй не рекомендую. Зараз досить недорогих варіантів із великою кількістю пам’яті.
4ГБ – Вистачає для всіх повсякденних завдань та навіть середніх ігор. Якщо ви купуєте смартфон з розрахунком користуватися ним найближчий рік-півтора, то можна розглядати для придбання. Але на довгий термін варіант уже не тягне
6ГБ – Ідеальний варіант на мій погляд. Вистачає на абсолютно будь-які завдання та найважчі ігри. Такий варіант надасть мінімум на 3-3,5 роки стабільної роботи
8ГБ – Вже на мій погляд перебір тому що через ті ж 4 роки, у вас оперативна пам’ятка буде з запасом тільки ось сумніваюся, що інші параметри не застаріють, особливо акумулятор, хоча його можна і замінити. Я рідко зустрічав людей, які не змінюють смартфон більше 4 років.
12ГБ – Просто маркетинг. Ви навіть за всього бажання стільки витратити не зможете. Зовсім не розумію навіщо встановлювати таку кількість оперативної пам’яті, якщо не брати до уваги банальну наживу на покупцях, які не розбираються. А на швидкість роботи кількість оперативної пам’яті не впливає.
Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ