Статті

Як прискорити роботу старого телефону на Android

Share

Якщо ваш телефон Android гальмує по багато разів на день, ви можете подумати, що настав час оновити його . Але перш ніж ви побіжіть купувати новий телефон – і якщо ви вже пробували перезавантажити його – ви можете зробити ще кілька кроків , щоб зменшити або усунути ці дратівливі уповільнення .

Оновлення програмного забезпечення на телефоні Android

Оновлення часто приносять покращення продуктивності та безпеки , а також виправлення помилок. Всі ці речі є важливими і можуть прискорити роботу вашого смартфона. Перейдіть до Установки > Оновлення системи та натисніть Завантажити та інсталювати .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновіть нестабільні програми, щоб усунути випадкове підгальмовування

Ви можете виявити , що у вас спостерігаються уповільнення в тих програмах , які ви використовуєте найчастіше . Наприклад, Facebook або Instagram можуть працювати повільно, але решта телефону працює з прийнятною швидкістю . У цьому випадку відкрийте Play Store і оновіть перш за все програми , в яких спостерігаються збої.

Натисніть на зображення свого профілю у верхньому правому куті в Play Store, виберіть Керування програмами та пристроєм і перейдіть на вкладку Керування. Оновлення можуть усунути проблеми, які призводять до уповільнення роботи різних програм Android.

Вимкніть анімацію

Особливо старий телефон може вже не в змозі плавно працювати з анімацією Android. Якщо це так, подумайте, щоб вимкнути анімацію на своєму Android-телефоні. Для цього спочатку потрібно увімкнути режим розробника : Перейдіть до Установки > Про телефон і прокрутіть сторінку вниз. Натисніть на номер збірки сім разів – це ввімкне режим розробника на вашому Android-телефоні.

Перейдіть до Установки > Система > Установки розробника та перейдіть до розділу Малювання. Торкніться шкали анімації вікна та виберіть Анімація вимкнена . Потім виберіть ту саму опцію в розділах Шкала анімації переходу та Шкала тривалості анімації.

У вашого телефону більше не буде такого ефектного інтерфейсу користувача, але він може працювати швидше, що варто того, щоб піти на компроміс.

Обмежте програми, що працюють у фоновому режимі

Більшість телефонів Android можуть заморожувати програми, які працюють у фоновому режимі, щоб вони не впливали на продуктивність телефону. Однак, якщо ви стикаєтеся з уповільненням роботи, ви можете обмежити кількість програм, які можуть працювати у фоновому режимі. Знову ж таки, для цього необхідно включити режим розробника . (Див. інструкції вище.)

Тепер перейдіть до Установки > Система > Установки розробника та перейдіть до розділу Програми . Виберіть Обмеження фонових процесів і виберіть найкращий варіант . Ви можете зупинити роботу будь-якої програми у фоновому режимі або дозволити роботу від однієї до чотирьох програм, якщо ви не використовуєте їх активно.

Хоча це може покращити продуктивність вашого телефону, майте на увазі, що це негативно позначиться на часі автономної роботи , тому що смартфону доведеться запускати більшість програм кожного разу, коли ви їх відкриваєте, що займає більше системних ресурсів і, як наслідок, скорочує час автономної роботи .

Звільніть місце у сховищі

Іноді надто багато програм та надто багато збережених даних також можуть сповільнювати роботу телефону . Визволення місця може значно підвищити його продуктивність. Якщо ваш телефон працює нестабільно, перевірте бібліотеку програм і видаліть всі програми , які ви більше не використовуєте . Натисніть та утримуйте піктограму програми та виберіть “Видалити” , щоб видалити її. (Не забудьте відв’язати свої облікові записи від програми перед видаленням).

Якщо вам важко знайти програми , які не використовуються , перейдіть до Установки > Сховище > Керування сховищем . Це перенаправить вас до програми Google “Файли” , де ви побачите картку з написом “Видалити не використовувані програми” . Натисніть Вибрати програми , виберіть програми, які потрібно позбавитися, а потім натисніть Видалити.

Не забудьте також очистити кеш програм.

Скиньте установки на заводські.

Якщо нічого не допомагає, можна спробувати скинути заводські налаштування , щоб стерти всі дані та відновити заводські налаштування . Однак це призведе до видалення всього зі смартфона , тому це крайній варіант . Перевірте, чи правильно працюють резервні копії Android, і зробіть резервну копію пристрою, щоб уникнути втрати даних .

Потім перейдіть до Установки > Система > Додаткові параметри > Стерти всі дані (скидання до заводських налаштувань) та дотримуйтесь підказок на екрані.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024