Топ-3 причини, чому мерехтить екран на телефоні

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Коли мерехтить екран на телефоні, це є ознакою можливої ​​несправності. У ряді випадків поломку можна виправити власними силами. Для цього потрібно дізнатися причину, що призвела до дефекту. Але у важких випадках для усунення мерехтіння доведеться віднести пристрій до сервісного центру.

Реклама

1. Незавершене оновлення системи

Проблеми з операційною системою можуть спричинити серйозні збої в роботі смартфона. Наприклад, мерехтіння екрана. Виправити дефект, причиною якого є ОС, нескладно.

  1. Потрібно дізнатися, чи на смартфоні є невстановлені оновлення.
  2. Пристрій потрібно підключити до заряджання.
  3. Необхідно увійти в «Налаштування», натиснути на невстановлені компоненти операційної системи та завершити роботу.

Термін встановлення оновлень залежить від складності роботи. Зазвичай потрібно близько 1 години, тому телефон заряджати не можна. Коли оновлення завершиться, слід перевантажити смартфон та перевірити роботу екрана

2. Волога попала під корпус

Причиною, чому мерехтить екран на телефоні може стати і намокання гаджета. Від нього не застраховано навіть вологозахисні моделі. Будь-який дефект екрану – і волога просочується крізь екран. Це може призвести до псування контактів, і як наслідок – появи мерехтіння на екрані.

Щоб повернути дисплею колишню якість роботи, потрібно:

  • розібрати гаджет, щоб ретельно просушити кожен елемент;
  • розкласти деталі на безворсовій тканині;
  • дочекатися 3-4 годин, доки всі елементи висохнуть;
  • перевірити стан мікросхем та контактів;
  • замінити несправні запчастини на нові;
  • зібрати пристрій та перевірити роботу екрану смартфона.

Сушіння смартфона із заміною несправних запчастин – процес трудомісткий, він вимагає знань про структуру телефону. Якщо немає досвіду у виконанні подібних робіт, рекомендуємо звернутися до спеціалістів сервісного центру.

3. Некоректні установки телефону

Мерехтіння дисплея телефону часом є виною власника смартфона. Достатньо встановити некоректні налаштування, як при використанні гаджета виникнуть дивні відблиски та мерехтіння на екрані.

Зазвичай мерехтіння викликає:

  • швидка робота рендерингу;
  • автоматичне оновлення шарів апарату;
  • накладання HW під час роботи сервісу.

Достатньо вимкнути всі вказані сервіси, щоб екран перестав мерехтіти. Але якщо цього недостатньо, то для відновлення первинних функцій потрібно повернути смартфон до заводських налаштувань. Це можна зробити в основному меню, попередньо зберігши перед цим усі контакти, фото, відео та інші матеріали.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ