Швидка зарядка: чого боятися та як використовувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Час – один із найцінніших ресурсів. Це відомо всім виробникам техніки в тому числі. Тож усе, що можна прискорити, прискорюється. Процес заряджання не виняток. Зараз майже в кожному пристрої доступна функція швидкого заряджання. Інженери сервісного центру Ремфон вирішили розповісти про те, як вона працює та впливає на техніку.

Як працює швидка зарядка?

Ця функція базується на стандартах USB Power Delivery та Programmable Power Supply. Кожна компанія підлаштовує їх під себе, але суть залишається та сама.

Коли ви підключаєте гаджет до зарядного пристрою, відбувається обмін даними з блоком живлення USB шиною. На виході при цьому підтримується напруга 5 Вольт. Після того, як блок отримує підтвердження про підтримку Fast charge, напруга піднімається до 9-20 Вольт (залежить від того, скільки потрібно пристрою). За рахунок підвищення різниці потенціалів смартфон отримує більше енергії, а в результаті швидше заряджається.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Шкідливість швидкої зарядки

Обидва стандарти, про які ми говорили вище, створені таким чином, щоб не шкодити акумулятору. Тому швидка зарядка не є небезпечною для техніки. Можна спокійно залишати смартфон, підключеним до зарядки на ніч. У сучасних апаратах є мікросхема, яка зупиняє подачу струму у потрібний момент. Виробники подбали і про зайве нагрівання, з ним борються спеціальні технології.

Однак небезпечно підключати зарядний пристрій до несправних гаджетів. Крім того, швидке заряджання прискорює знос акумулятора.

Як правильно використовувати швидку зарядку?

Не заряджайте через один зарядний пристрій із двома портами два гаджети, один з яких не підтримує функцію Fast charge.

Не варто заряджати та розряджати апарат до кінця. Краще підключати зарядний пристрій у момент, коли залишається 20% заряду, та знімати на показнику – 80%. Так батарея прослужить довше.

Не залишайте апарат на сонці, не накривайте та не використовуйте важкий для системи софт під час заряджання.

Якщо пристрій часто заряджається від прикурювача в машині, підключайте його до зарядного пристрою після того, як завели двигун.

Пам’ятайте, правила експлуатації можна порушувати тільки якщо ви готові платити за ремонт або купити новий пристрій. У решті випадків їх краще не ігнорувати.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.