Як підвищити якість інтернету у своїй квартирі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Якщо до роутера підключено багато пристроїв, він починає працювати з перебоями. Намагайтеся відключати від Wi-Fi гаджети, які не використовуються.

Реклама

Якщо стіни у квартирі чи офісі товсті, то якість інтернет-зв’язку є постійною проблемою. Бездротова мережа Wi-Fi в ідеалі повинна забезпечувати гарний зв’язок, але буває, що навіть сучасні роутери не справляються зі своїм завданням.

Експерти склали перелік рекомендацій для таких ситуацій, пише Unian.

Підвищити ефективність роботи домашнього чи офісного Wi-Fi можна за допомогою нескладних дій.

Зміна становища роутера

Все просто. Треба поставити маршрутизатор більш високе місце і бажано серед всього приміщення. Якщо йдеться про будинок, то можна розташувати його на верхньому поверсі. У квартирі теж забезпечте місце якомога вище від підлоги.

Зміцніть роутер антеною

Іноді неможливо переставити роутер на вищий рівень. Тоді ситуацію може врятувати встановлення додаткової антени-підсилювача. Наприклад, якщо маршрутизатор оснащений невеликою антеною з посиленням 4-5 дБі, то можна замінити її більш потужною – до 9 дБі. Це істотно збільшить зону покриття і підвищить швидкість Wi-Fi.

Поновіть прошивку

Цілком можливо, що виробник пристрою випустив оновлену версію програмного забезпечення для вашого роутера. Після оновлення до нової версії швидкість інтернету трохи підвищиться.

Використовуйте старий роутер як точку доступу

Якщо у вас є старий роутер, що не використовується, то зробіть з нього додаткову точку доступу. Встановивши старий пристрій у дальній частині квартири, ви забезпечите рівномірне покриття по всьому приміщенню.

Видаліть пристрої, які не використовуються

Якщо до роутера підключено багато пристроїв, він починає працювати з перебоями. Сигнал просто не може забезпечити якісний зв’язок із усіма пристроями. Рекомендуємо перевірити, які гаджети ви могли б відключити зараз. Не забудьте, що йдеться не лише про ноутбуки та телефони, перевіряйте також чайники, кавоварки, розумні лампочки тощо.

Якщо все-таки зазначені способи не допомогли вирішити проблему, доведеться встановити більш сучасний роутер, який працює не на частоті 2,4 ГГц, а підтримує стандарт 802.11aх на 5 ГГц. Він також називається “Wi-Fi 6”. Це гарантує значне збільшення швидкості інтернету.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ