Що робити, коли вимикається електрика

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Будь то сильна хуртовина, ураган чи подія, не пов’язана з погодою, готовність залишитися на деякий час без електрики може означати різницю між незручністю та великим стресом. Підготуйтеся до потенційного відключення електрики, тримаючи мобільний телефон зарядженим, заправленим бензобак, а також встановіть детектори чадного газу з резервним живленням на кожному рівні будинку.

Реклама

Крім того, рекомендується мати під рукою триденний запас продуктів, що не псуються, і не менше 5 літрів води на людину в день. Нарешті, майте напоготові план Б для членів сім’ї, яким електрика необхідна за медичними показаннями. Дотримуйтесь наведених нижче списків дій при відключенні електрики, щоб бути готовим до перебоїв в електропостачанні будь-якої миті.

Що робити при відключенні електрики

  • Зберіть ліхтарики . Не використовуйте свічки для освітлення або обігріву, оскільки вони становлять серйозну пожежну небезпеку.
  • Зберігайте продукти, що швидко псуються. Тримайте двері холодильників та морозильників зачиненими, наскільки це можливо. Продукти у відкритому холодильнику повинні залишатися холодними близько чотирьох годин. Наполовину заповнена морозильна камера повинна зберігати температуру протягом 24 годин, а повна близько 48 годин.
  • Запакуйте продукти в холодильник. Якщо здається, що відключення електрики може тривати довше, ніж зазначено вище, запакуйте продукти в холодильник та морозильну камеру, поклавши туди багато льоду.
  • Слідкуйте за температурою продуктів. Щоб відстежувати температуру продуктів, використовуйте термометр у холодильнику та морозильній камері. Викидайте все, що зазнавало впливу температури 5 градусів або вище протягом двох або більше годин. Також викидайте продукти із сумнівним запахом, кольором чи текстурою.
  • Залиште продукти, що не псуються, наостанок. Плануйте з’їсти продукти, що швидко псуються, з холодильника, перш ніж використовувати продукти з морозильної камери. Після цього переходьте до продуктів, що не псуються.
  • Бережіть електроприлади. Відключайте електроприлади та обладнання (наприклад, комп’ютери, кондиціонери тощо), щоб захистити їх від можливих стрибків напруги. Залишіть увімкненим лише одне світло, щоб ви могли визначити, коли повернеться електрика.
  • Дотримуйтесь техніки безпеки під час роботи з генератором. Якщо ви використовуєте генератор, переконайтеся, що він встановлений на вулиці та далеко від вікон. Не використовуйте генератори, вуличні печі або обігрівачі в приміщенні.

Що робити при відключенні електрики взимку

  • Одягайтеся у кілька шарів. Одягайтеся у кілька шарів одягу, щоб зберегти тепло тіла. При необхідності надягніть шапку та рукавиці.
  • Зберіться в одній кімнаті. Виберіть одну кімнату – найкраще невелику, з малою кількістю вікон. Зберіться в ній всією сім’єю з купою затишних ковдр та спальних мішків.
  • Зведіть до мінімуму протяги. Використовуйте згорнуті рушники, щоб зменшити протяги навколо вікон та зовнішніх дверей.
  • Не використовуйте плиту. Не використовуйте духовку або плиту для обігріву будинку.
  • Циркулюйте тепле повітря навколо труб. Щоб запобігти замерзанню труб, тримайте двері побутових шаф і ванних кімнат відкритими, щоб на труби потрапляла тепліша кімнатна температура.
  • Пропустіть трохи води. Пустіть струмінь води, переважно з крана, до якого підведені відкриті труби, наприклад, на зовнішній стіні
  • Знайте, коли йти. Якщо ви можете залишити будинок і вирушити в подорож, подумайте про те, щоб вирушити в аварійний притулок для зігрівання або інше опалювальне приміщення.
Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ