Виробництво смартфонів продовжує знижуватись. Є кілька причин

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У липні-вересні 2022 року по всьому світу випущено 289 млн. смартфонів , що на 0,9% менше, ніж у попередньому кварталі, і на 11% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Зазвичай третій квартал припадає пік виробництва. Але не цього разу.

Результати у цифрах

Samsung випустила за три місяці близько 64,2 млн. смартфонів, продемонструвавши зростання щодо попереднього кварталу в 3,9%. Apple за той же період виробила 50,8 млн. пристроїв, теж зберігши зростання — зазвичай у третьому кварталі корпорація активно готується до презентації чергового покоління iPhone.

У лідерах за кількістю випущених смартфонів також лідирують Xiaomi (включаючи бренди Redmi, POCO та Black Shark), OPPO (включаючи realme та OnePlus) та vivo (разом з iQOO). Серед цієї трійки тільки Xiaomi вдалося зберегти темпи виробництва, а решта двох зафіксувала падіння.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причини – економічна нестабільність, локдауни (так, знову)

Аналітики TrendForce вважають, що на Xiaomi, OPPO, vivo та інші китайські бренди чекають важкі часи. Їхній домашній (і основний) ринок сильно перенасичений. А «політика нульової терпимості» до COVID-19, яку проводить китайський уряд, сильно гальмує не тільки виробництво, а й внутрішній попит.

На продаж та, відповідно, виробництво впливають і загальносвітові економічні труднощі. Рекордна інфляція у США та Європі. Такий великий ринок, як Індія, також очікує на зниження темпів зростання економіки , зокрема через подорожчання енергоносіїв.

У четвертому кварталі 2022 року буде випущено до 316 млн. пристроїв, вважають експерти TrendForce. Незважаючи на зростання щодо попереднього кварталу, показники залишаються нижчими за торішні. До того ж, невідомо, як на рівень виробництва вплине призупинення фабрики з випуску iPhone у місті Чженьчжоу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.