Статті

Головні проблеми гнучких смартфонів

Share

Гнучкі смартфони інтенсивно розвиваються з моменту прем’єри перших моделей у 2019 році. Компанії зосередилися на двох основних проектах, щоб залучити споживачів. Ви, напевно, вже бачили такі привабливі пристрої, як Huawei Mate X , Samsung Galaxy Z Fold або Xiaomi Mix Fold.

Незважаючи на неймовірний розвиток технологій, все ще є кілька недоліків, які потрібно усунути. Згідно AndroidAuthority , виробники гнучких смартфонів можуть поліпшити наступні області:

Складки на гнучкому смартфоні

Перше покоління гнучких смартфонів наочно показало, що місце вигину дисплеїв – одне із слабких місць пристроїв. Samsung тепер пропонує четверте покоління серії Galaxy Z, але значною мірою проблема все ще існує. Вигин занадто помітний і може призвести до потрапляння всередину корпусу сторонніх частинок.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Huawei запропонувала альтернативне рішення в Mate X2, яке ” ледве помітно “, а Oppo Find N навіть пропонує дві невеликі складки замість одного товстішого контуру. До цих пір не існує ефективної технології, що дозволяє подолати цей недолік та залучити ще більше людей до гнучких смартфонів.

Захист від пилу

Вищезгадана особливість є причиною того, що гнучкі смартфони не забезпечують ефективного захисту від потрапляння пилу. Це серйозний технічний виклик для компаній. Незалежно від конструкції петель та механізмів складання дисплея важко запобігти попаданню частинок пилу.

Samsung навіть пропонує клас захисту IPX8 для захисту від води у своїх гнучких пристроях. Наявність ” Х ” вказує на те, що корпус не захищений від пилу. З появою нових технологій очікується, що ця проблема буде вирішена, але в довгостроковій перспективі.

Підтримка програм для гнучких смартфонів

Наявність двох дисплеїв у гнучких смартфонах полегшує багатозадачність, ігри та роботу з додатками. Розробникам необхідно оптимізувати своє програмне забезпечення, якщо вони хочуть скористатися перевагами унікального форм-фактору. Це необхідно, оскільки мобільні програми є невід’ємною частиною використання екрану.

Instagram — найкращий приклад популярної програми, яка не оптимізована для екранів Galaxy Z Fold та конкуруючих продуктів. Насправді це вірно і для багатьох інших програм, які ми використовуємо на смартфонах. Google намагається вирішити проблему за допомогою Android 12 L , який є однією з найамбіційніших концепцій у цій галузі.

Технічні характеристики

Провідним виробникам доводиться йти на низку компромісів з технічними параметрами. Гнучкі конструкції обмежують апаратні можливості та додавання певних компонентів. Наприклад, у Galaxy Z Fold 4 використовується та ж батарея ємністю 4400 мАг, що і в його попередниках. Вражаючою 108-мегапіксельною камерою Galaxy S22 Ultra також немає місця у нових гнучких смартфонах.

Поширення та вартість

Висока вартість є найбільшою перешкодою для масового впровадження гнучких пристроїв. Конкуренція зростає з кожним кварталом. Між ціною флагманів і найдешевших версій гнучких смартфонів, як і раніше, існує розрив. Низька доступність таких пристроїв, як Galaxy Z Fold 4 також впливає на популярність гнучких смартфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Стали відомі нові функції акумуляторів у iPhone 15

    В iPhone та iPad використовуються літій-іонні акумулятори, які схильні до хімічного старіння. Це поступово знижує…

    12.05.2024

    Microsoft повідомила про повне припинення підтримки Windows 10 21H2 менш ніж за місяць

    Наслідуючи графік життєвого циклу своїх операційних систем Windows компанія Microsoft оголосила про повне закінчення підтримки…

    12.05.2024

    У мережу злили фото складаного Xiaomi Mix Flip

    Знімок засвітився у китайській соцмережі Wiebo. На ньому показано зовнішню сторону складаного смартфона Xiaomi Mix…

    12.05.2024

    В App Store з’явився емулятор PlayStation 1

    Користувачі iPhone тепер можуть зіграти в тайтли першої PlayStation завдяки новому безкоштовному емулятор Gamma, який з'явився в…

    12.05.2024

    Астрофотограф зробив вражаючий знімок сонячного затемнення

    Зйомка повного сонячного затемнення вважається одним із найскладніших завдань в астрофотографії через необхідність детального планування…

    12.05.2024

    Робот-гуманоїд Tiangong вміє бігати зі швидкістю 6 км/год (відео)

    Стартап з Пекіна представив Tiangong – робота-гуманоїда з електричним приводом, здатного розвивати біг до 6…

    12.05.2024