Як ефективно очистити пам’ять на своєму смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Носити телефон із собою скрізь, куди б ви не пішли, у наші дні є стандартом — фактично смартфони міцно увійшли до списку предметів першої необхідності, але щоденне використання може призвести до того, що пам’ять пристрою швидко захаращується. Хороше очищення телефону – найпростіше рішення. Однак зрозуміти, з чого розпочати очищення сховища телефону, досить складно.

Як і в будь-якій іншій справі, розлучитися з речами, що зберігаються в телефоні, непросто, навіть якщо їх не існує у фізичному сенсі. Однак ваш телефон, як і ваша шафа, має обмежений простір, і коли воно заповнюється, настав час приступати до видалення.

На щастя для всіх користувачів, у самих телефонах є прості інструменти, які можуть зробити ваші зусилля для очищення телефону успішнішими. Ваш телефон може точно сказати вам, які файли займають найбільше місця, будь то програми, відео або завантажена музика. Це може дати вам гарне уявлення про те, з чого почати, особливо якщо ви потребуєте додаткового простору в пам’яті телефону.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак якщо з пам’яттю телефону все гаразд, це не означає, що ви повністю позбулися проблеми. Робочий стіл може досить швидко наповнитися купою ярликів, і знайти потрібну програму в потрібний момент стає все складніше в міру того, як зростає колекція додатків. Крім того, деякі програми можуть відстежувати та передавати дані про ваше місцезнаходження, персональну інформацію та інші матеріали, незалежно від того, користуєтеся ви ними чи ні — ці програми, безумовно, заслуговують на негайне видалення, особливо якщо вони вам не потрібні.

Коли ви будете готуватися до очищення телефону, уважно вивчіть свої звички та позначте всі програми, завантажені музичні альбоми, відео та багато іншого, ніж ви не користуєтеся. Також подумайте про файли, які викликають хворобливі спогади, наприклад, фотографії колишнього або відео, які ви дивилися разом з улюбленим родичем. Вони можуть бути першими, але на цьому зупинятись рано.

1. Видаліть та впорядкуйте програми

Барбара Райх, професійний організатор із Resourceful Consultants, каже, що першим кроком до наведення порядку в телефоні має стати видалення всіх програм, якими ви не користуєтесь регулярно.

«З точки зору організації, програми, які найчастіше використовуються, повинні знаходитися на головному екрані телефону. Програми, які використовуються рідше, можна розділити на категорії за допомогою папок на другій сторінці. Менше візуального безладу на вашому смартфоні — це тонкий, але ефективний спосіб зменшити візуальне навантаження», — каже вона.

Будь-який користувач оновленого iPhone може зайти в «Параметри», потім «Загальні», «Сховище iPhone» і побачити повну інформацію про ємність сховища телефону, про те, коли кожний додаток використовувався в останній раз і скільки місця займає кожне з них. iPhone навіть пропонує автоматичну функцію, яка може вивантажити додатки, що не використовуються, коли обсяг пам’яті стає низьким.

2. Управління фотографіями та музикою

Фотографії, музика та відео можуть займати багато місця, але всі вони можуть бути завантажені в хмару та завантажуватись виключно тоді, коли вони вам потрібні. Це звільнить місце на телефоні та забезпечить резервне копіювання завантажених файлів, якщо з телефоном щось трапиться. Apple, Amazon і Google пропонують безпечні хмарні сервіси за доступними цінами, а обсягу пам’яті достатньо потреб середньостатистичного користувача.

Райх радить регулярно видаляти непотрібні фотографії, наприклад, ті розмиті знімки, які ви зробили під час останнього походу до торгового центру із зображенням місця, де ви припаркувались.

3. Оптимізуйте списки справ

Корисно створювати списки на телефоні, щоб мати до них доступ, коли ви перебуваєте у продуктовому магазині або навіть на зустрічі, але якщо у вас багато списків і нагадувань, це може стати контрпродуктивним.

«Коли події та справи записуються у кількох місцях, легко щось упустити», — каже Райх.

Чи використовуєте ви «Нотатки» на iPhone, функцію календаря або іншу програму для складання розкладу, ви повинні вносити всі свої завдання та нагадування в ту систему, яка вам підходить, і дотримуватися її.

4. Наведіть порядок у контактах

Можливо, у вас є номер телефону, з ким ви не спілкувалися вже кілька років. Підсумуйте та оновіть контакти.

«Спробуйте щодня перегортати по одній літері алфавіту, очищаючи свої контакти», — рекомендує Райх.

Видаліть усіх, кого ви не пам’ятаєте, та всі інші контакти, які вам не потрібні. Не забудьте об’єднати контакти, якщо один і той самий людина записано кілька разів.

Коли ви будете вводити нові контакти в майбутньому, візьміть за звичку додавати до запису деякі подробиці довідки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.