Статті

Чому ваш смартфон став повільніше заряджатися: 7 головних причин

Share

Акумулятор вашого смартфона став заряджатися помітно довше, ніж зазвичай, і зараз йому потрібна ціла вічність, щоб зарядитися до 100%? З чим це може бути пов’язано і як ви можете прискорити процес заряджання, розповімо зараз.

Для початку потрібно сказати, що є кілька речей, що впливають на швидкість заряджання вашого смартфона. Причому, в деяких випадках причина може бути не в самому смартфоні, а в аксесуарах, які ви використовуєте для заряджання. Але давайте про все по порядку.

Перевірте кабель

Перше, на що потрібно звернути увагу, якщо ви раптом помітили, що ваш смартфон почав повільно заряджатися, це зарядний кабель, особливо якщо ви користуєтеся цим шнуром досить довго. Дуже часто саме несправний кабель є причиною проблем із зарядженням мобільного пристрою. Уважно огляньте зарядний кабель щодо зносу, на який можуть вказувати будь-які розриви, вигини, подряпини або пошкодження. Єдине вирішення цієї проблеми – купівля нового кабелю для заряджання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А як щодо адаптера?

Друге, що потрібно перевірити після кабелю, це адаптер або зарядний блок. Переконайтеся, що він не має жодних пошкоджень, будь-які тріщини або пошкодження вилки можуть бути вірною ознакою того, що з ним щось не так.

Перевірте порт смартфона

Якщо із зарядними аксесуарами все гаразд, то, можливо, проблема криється в самому смартфоні. Одна з найчастіших причин уповільнення заряджання — брудний порт для заряджання. Спробуйте продути порт повітрям або почистити його невеликою щіткою. Крім того, порти теж з часом зношуються, а ще вони схильні до корозії, тому уникайте потрапляння всередину вологи.

Можливо, справа у слабкому джерелі живлення

Так-так, багато хто любить заряджати свої смартфони не від розетки, а від інших пристроїв, наприклад від ноутбука, портативного акумулятора або зарядного пристрою в автомобілі. І часто у цих джерел енергії недостатньо потужності, щоб зарядити ваш смартфон так само швидко, як ви заряджаєте його від побутової розетки.

Використовуйте лише відповідні зарядні аксесуари

Чи змінювали ви зарядний пристрій та кабель з того часу, як купили смартфон? Або, можливо, ви взагалі користуєтеся аксесуарами від інших мобільних пристроїв. Проблема може бути в тому, що ваш смартфон і зарядний пристрій просто несумісні один з одним, що негативно впливає на швидкість заряджання. Припустимо, ваш смартфон підтримує 60-ватну зарядку, а ви заряджаєте її через аксесуар на 10 Ватт і, звичайно, процес зарядки займе набагато більше часу, ніж ви заряджаєте його відповідним зарядним пристроєм з високою потужністю.

Також не варто думати, що всі бездротові зарядки працюють однаково. Насправді вони теж відрізняються швидкістю заряджання і це потрібно враховувати при виборі аксесуара.

Перестаньте користуватися смартфоном, коли він заряджається

Якщо ви активний користувач і не випускаєте смартфон з рук цілий день, то, можливо, ви продовжуєте користуватися ним і тоді, коли він стоїть на зарядці. У такому разі не чекайте, що він швидко заряджатиметься, адже використання смартфона, в момент, коли він підключений до мережі, може вимагати занадто багато ресурсів і призвести до уповільнення заряджання.

Якщо ви володієте смартфоном вже не перший рік, то, можливо, ваш акумулятор вже неабияк зносився. Якщо ваш смартфон не тільки став повільніше заряджатися, але ще й набагато швидше розряджається, ніж раніше, то можливо, що справа в акумуляторі, термін експлуатації якого минув. Виходу в такому разі два – звернутися до сервісного центру, де вам замінять старий акумулятор на новий або купити новий смартфон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Стосується всіх абонентів: «Київстар» повідомив, що буде із зв’язком

    У телекомунікаційній компанії «Київстар» розповіли своїм абонентам про нову технологію, завдяки якій зв'язок ще кращий.…

    10.05.2024

    10 причин, чому люди досі використовують Skype

    Skype, запущений у 2003 році, був піонером у галузі VoIP-зв'язку, миттєво завоювавши серця користувачів по…

    10.05.2024

    10 причин дочекатися виходу iPhone 17 у 2025 році

    Стратегія випуску нових моделей iPhone у Apple розрахована на кілька років наперед. Не встигне одне…

    10.05.2024

    Samsung вупистила One UI 6.1 для серії Galaxy Tab S8

    Samsung почала розгортання One UI 6.1 на планшетах компанії в березні з серією Galaxy Tab…

    10.05.2024

    Чіп M4 в iPad Pro перевищує M3 на 25%

    На сайті Geekbench з'явилися результати бенчмарків для нових моделей iPad Pro M4, що дають уявлення про те,…

    10.05.2024

    Microsoft додатково обмежить неактивовані версії Windows

    Microsoft вирішила ще сильніше ускладнити життя користувачів ПК із неактивованою Windows, додавши цього разу низку…

    10.05.2024