Чому не можна використовувати телефон під час заряджання: думка експерта

Сучасні смартфони постійно потребують заряджання. Іноді це відбувається в середині дня, коли ми не можемо залишитися без зв’язку. Виникає питання: чи можна використовувати смартфон чи планшет, коли він підключено до мережі.

Часто відбувається так, що телефон сідає протягом дня. Тоді користувач ставить його на зарядку та продовжує користуватися. Експерт розповів, робити це заборонено, оскільки акумулятор гаджета зараз може вибухнути.

За його словами, гіпотетично користуватися гаджетом під час заряджання можна, якщо, наприклад, відповідати на разові дзвінки. Але за умови, що у вас встановлений якісний акумулятор — заводський, або якщо ви його змінювали, то на оригінальний. Випадки, коли акумулятори вибухали на зарядці нечисленні, але все ж таки краще не ризикувати.

Як розповів Денис Кусков, важливий момент – це вихід до інтернету. Разове використання, щоб знайти будь-яку інформацію, ні до чого поганого не призведе. Але якщо ви залишатимете смартфон увімкненим, але користуватимемося ним у режимі зарядки якимись складними програмами, то тоді вийде, що з одного боку йде заряд, а з іншого — розряд. Внаслідок цього акумулятор починає нагріватись і це не дуже добре.

Також, щоб вкотре не перегрівати акумулятор, не варто тримати телефон у щільному чохлі. У ньому він нагрівається ще більше. Тому, коли ви ставите телефон на зарядку, будьте уважні. Разово відповісти на дзвінок можна. Якщо необхідно попрацювати на телефоні, то краще зарядити його заздалегідь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.