Названо 10 найпопулярніших проблем, на які скаржаться власники Android-смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хвилина новин екології. За даними міжнародного форуму з утилізації електричного та електронного обладнання (WEEE), за 2022 рік у всьому світі буде викинуто 5,3 мільярда смартфонів. Причому багато хто з них залишиться вдома у власників, які полінувалися здати гаджет на переробку, що завдасть непоправної шкоди навколишньому середовищу. У зв’язку з цим британська організація Green Smartphones вирішила з’ясувати, які проблеми змушують людей змінювати смартфон, і чи можна вийти із ситуації, не вдаючись до заміни мобільного пристрою. Ми вибрали 10 найпопулярніших скарг із дослідження GS і готові розповісти про кожну з них.

Не працює кнопка гучності

Дослідження Green Smartphones базується на статистиці пошукових запитів Google, пов’язаних з поломками різних компонентів смартфонів. Хоча за основу було взято дані з Великобританії, вибірка настільки широка, що її можна екстраполювати на весь світ.

Отже, 10 місце в рейтингу займає проблема, коли не працює кнопка живлення або гойдалка регулювання гучності. Цей варіант набрав всього 2%, але сама по собі поломка фізичних елементів управління досить поширена. Ми присвячували проблемі окремий матеріал, а також розповідали про альтернативні способи перезавантаження смартфона. Тож давайте не засмучуватимемо екоактивістів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не включається блютуз

Проблема з кнопкою живлення – досить вагома причина заміни смартфона, але відразу 4% людей скаржиться на непрацюючий Bluetooth . Не думаю, що це когось спонукає міняти телефон, примушуючи тим самим фахівців Green Smartphone пропустити сльозу. Але блютуз – штука незамінна.

Так. Bluetooth давно перестав використовуватися як засіб обміну файлами, проте активно застосовується, коли ми підключаємо бездротову техніку на кшталт розумних колонок або навушників. Однак проблему, коли не працює блютуз, також можна вирішити.

Не працює інтернет через Wi-Fi

У 7% британців виникають складнощі з підключенням до Wi-Fi. Вайфай – теж важлива річ (хоча є 4G), проте проблема далеко не завжди спричинена порушенням роботи мобільного пристрою.

Помилка «Мережа без доступу до інтернету» найчастіше виникає через те, що людина просто забула вчасно внести абонентську плату. Плюс до всього, проблема може бути на стороні провайдера. Тому обов’язково перевірте, чи працюють інші пристрої у мережі.

Перестала працювати камера на телефоні

На нашому сайті ми неодноразово розповідали, як вибрати телефон із гарною камерою , вважаючи, ніби якість знімків – один із головних критеріїв вибору нової моделі. Схоже, ми мали рацію. 7% мимовільних учасників дослідження скаржаться на те, що у них перестала працювати камера на телефоні .

Чи входять до них люди, яких просто не влаштувала якість знімків, — Green Smartphones замовчує. Якщо у вас камера почала знімати гірше, прочитайте наш текст і не поспішайте міняти смартфон. Можливо, проблема виникла через те, що ви просто забули інсталювати оновлення.

Телефон швидко розряджається

Також 7% людей замислюються про покупку нової моделі, коли телефон швидко розряджається . З цією проблемою ви теж рано чи пізно зіткнетеся, адже після кожної зарядки ємність акумулятора скорочується. Такі особливості хімічних реакцій, що протікають усередині батареї. І нічого з цим не вдієш.

Чи потрібно через це міняти смартфон? Можливо, але швидка розрядка не повинна бути для вас основною причиною. Адже батарею завжди можна замінити. Так ви заощадите гроші, та й природі допоможете. Зрозуміло, якщо ще й акумулятор здасте в місце, а не просто кинете в пакет зі сміттям.

Не працює мікрофон на телефоні

Оскільки смартфон продовжує залишатися засобом спілкування, той факт, що 8% людей думають про заміну, коли не працює мікрофон, здається цілком очевидним та передбачуваним. Зазвичай проблема виникає через засмічення електроакустичного компонента, але його можна очистити . Головне — робити це вчасно, не чекаючи на посилення ситуації.

Також трапляється, що мікрофон погано працює через низький рівень чутливості. Часто це вдається виправити, виконавши калібрування. Те саме, до речі, стосується динаміка телефону. Але про нього ми поговоримо трохи згодом.

Сильно гріється телефон

Перегрів – головна проблема для 9% власників смартфонів При цьому підвищення температури фіксується в різних сценаріях. Іноді телефон гріється під час заряджання , а часом дискомфорт буває викликаний спекою в приміщенні або на вулиці .

Але найчастіша причина перегріву полягає в тому, що пристрій просто не справляється з поставленими завданнями. Після кожного оновлення програми починають споживати більше ресурсів, навантажуючи цим процесор. Та й термопаста, нанесена під час виготовлення смартфона, живе недовго.

Не працює динамік на телефоні

Також 9% зазначають, що у них не працює динамік на телефоні . Як і у випадку з мікрофоном, головним винуватцем проблеми стає попадання бруду до сітки спікера. На багатьох смартфонах є функція очищення динаміка . Вона допоможе запобігти серйознішим наслідкам і не змусить вас змінювати пристрій раніше часу.

Крім того, низька гучність динаміка буває викликана настройками телефону. Буває, що цей показник залежить від регіону. А часом ми просто не помічаємо, як самі знизили гучність, а потім забуваємо вкотре натиснути на верхню гойдалку. Зрештою, зробити динамік голосніше можна через інженерне меню.

Перестав працювати екран

На другому місці виявилася поломка екрана телефону . Ця скарга зустрічається у 10% випадків. Причому під поломкою маються на увазі різні проблеми. Сюди можна віднести і ситуацію, коли не працює тачскрін, та наслідки падіння телефону з висоти.

Заміна екрана телефону – послуга дорога. Деколи дешевше купити новий апарат, ніж поміняти його окремий компонент. Так що не даватиму сумнівних порад, розповідаючи, ніби і зі зламаним екраном смартфон ще ого-го. Але будьте обережнішими. Можливо, ви з тих, кому просто необхідне захисне скло.

Не заряджається телефон

Найчастішою проблемою є складнощі із зарядкою. Так вважає третина користувачів (33%), якщо вірити даним дослідження Green Smartphones. Організація пов’язує наявність великої кількості скарг із попаданням бруду в роз’єм і зазначає, що бездротова зарядка — чудовий вихід із ситуації.

Пояснення «британських учених» геніально: набагато менше людей скаржиться на проблеми із бездротовою зарядкою . Так, вони ж не підключаються до електромережі по кабелю і видобувають енергію самостійно. Чому там ламатися? Напевно, і відмова від блоку живлення у комплекті зі смартфоном не змушує людей купувати адаптер у магазині.

Відкинемо сарказм, спрямований у бік аналітичних здібностей співробітників Green Smartphones, і пригадаємо, що телефон не заряджається з низки причин, своєчасна діагностика яких все-таки допомагає вирішити проблему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.